17 / 05 / 2024

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Son günlerdeki döviz kurlarında yaşanan hareketlilik yakıt fiyatlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesine neden oldu. Geçmiş yıllarda motorin ile benzin arasındaki fark artık kapanmış neredeyse yok denecek kadar az.



İkinci sırada Volkswagen Polo 1.4 TDI BlueMotion

Gelelim Listemizin ikinci sırasında ise Alman devi Volkswagen var.Alman efsanesinin ikilisi olan Golf ve Polo yeni dönemde de tercih edilen otomobillerinden. Ancak  Golf modelinde performansı ön planda tutan marka Polo için kullanışlı bir yapı oluşturmakta. Golf 1.4 dizel motora sahip olan Polo en az yakan arabalar sıralamamızda ikinci sırayı aldı.

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Söz Konusu aracın yıldan yıla kasa değişimleri aşikar,ancak yakıt tüketiminde de değişimler gözden kaçmıyor. 2014 ve 2015 model Polo araçları tercih ederseniz 100 km. mesafede 3.1 lt. yakıt tüketimini satın alacaksınız. Kullanım sırasında bu miktar 4.8 lt. seviyesine çıkabilir

Son olarak Opel Corsa CTDI ecoFlex
 

İkinci sıradaki Volkswagen grubunun en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Opel ülkemizde en çok tercih edilen otomobili arasında . Opelin efsane araçlarından bir tanesi olan Corsa yeni dönemde makyajlanan kasaları ile göz dolduruyor. Konu yakıt tüketimi olduğunda da aracın son derece başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Opelin fFabrika verilerine göre en az yakan arabalar sıralamasında Polo ile aynı düzeyde bir kullanım sunan araç kullanıcı tecrübelerine göre Polo’nun önünde. 4.6 lt. kullanım ile birlikte Polo’ya küçük bir fark atan araç son derece ekonomik. Yarı otomatik modellerinde bu değeri yakalıyor olması ise çok daha değerli bir unsur.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 01.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,28 Türk Lirası, altının gramı ise 1012 Türk Lirası değerinde.

Migros'ta akıllı saatlerde inanılmaz fırsat! 69.90 TL'den başlıyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Bu fiyatlara inanamayacaksınız! Görülmemiş fiyatlar sizi bekliyor! 8 Eylül 2022 Happy Center fiyat listesi..
 

 


Geri Dön