02 / 05 / 2024

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Son günlerdeki döviz kurlarında yaşanan hareketlilik yakıt fiyatlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesine neden oldu. Geçmiş yıllarda motorin ile benzin arasındaki fark artık kapanmış neredeyse yok denecek kadar az.



Her iki yakıt türü de benzer fiyatlardan satışa sunulmaya başlandı. Ancak dizel araçların kilometre başına yaktıkları yakıt miktarı düşük olması tercih sebeplerinin başında geliyor.


Günümüz Araç fiyatları ve yakıt fiyatlarının hızlı yükselişi insanların en az yakan arabalar olarak gösterilen modellere yönelmesine sebep olurken bizde sizin için araştırdık. Artık birçok müşteri araç alırken yakıt için minimum seviyede ödeme yaparak gönül rahatlığıyla ulaşımını tamamlamak istiyor.

Hal böyleyken en az yakan arabaları listelediğimizde listenin tamamında dizel araçları görüyoruz. Uygun yakıtlı bir araç istiyorsanız bu harika modelleri sizler için araştırdık.
 

İşte listenin bir numarası Peugeot 208 BlueHDi
 

Sıralamanın en başında Peugeot tarafından üretilen 208 modeli var. Fransız devi çok uzun süredir otomobil sektöründe yer alırken ülkemizin de en çok sevilen markalarından biri haline geldi. En başta spor görünümlü araçlarla sektörde söz sahibi olan markanın yeni dönemdeki tercih edilmekte .Ayrıca  SUV araç piyasasında da önemli atılımlar yapan marka düşük yakıtlı ve spor görünümlü gözden kaçırmıyor.

Sizler için hazırlanan en az yakan arabalar sıralamasının tepesinde olan 208 BlueHDi modeli 100 km. mesafede 3 litrelik bir yakıt kullanımı ile sürücülerin gözdesi. Ancak Fabrika verisi ile gerçek tüketim arasında bir fark olduğu gerçek. Kullanıcı ortalamalarına göre aracın tüketimi 4.4 lt.yakıt tüketimi görülmekte.


Geri Dön