06 / 05 / 2024

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”

Altın fiyatları hakkında dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...



DOLARDA ZAYIFLAMA, ALTINA DESTEK OLDU

Önceki aylarda 114 seviyesine kadar çıkan dolar endeksinin 102 seviyesine kadar düşmesi ve dolarda küreselde yaşanan zayıflama, altının ons fiyatına etki etti ve destek oldu.

Circle Squared Alternative Investments’ın CEO’su Jeffrey Sica altın fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Yayınlanan değerlendirmeye göre Sica, son dönemlerde güvenli yerlere kaçışların yaşandığını söyledi ve “Güvenliğe kaçış var. Altın fiyatı, piyasalar düşerken daha iyi durumda görünüyor” ifadelerini kullandı. Doların ateşinin dindiğini ve bu durumun altına yaradığını söyleyen Sica, altında rallinin daha da hızlanacağını belirtti.

REKOR SEVİYEDE TAHMİN GELDİ

Altınla ilgili bir yorum da teknik analist Avi Gilburt'tan geldi. Gilburt yayınladığı tahminde , 1926 dolar seviyesindeki altının onsunun 2428 dolara kadar yükseleceğini söyledi.

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”

BİR TAHMİN DAHA: 2000 DOLAR MÜMKÜN

Bir tahmin de IG Market stratejisti Yeap Jun Rong'dan geldi. Rong yaptığı açıklamada altının bu yıl 2 bin dolar seviyesini görebileceğini belirtti ve "Altının bu yıl 2 bin doları görmesi mümkün. Fakat bunun için ABD Merkez Bankası Fed’in mevcut piyasa faiz artırımı beklentilerini doğrulamak için şahin tonda bir düşüşün yaşanması gerekiyor" dedi.

1 ŞUBAT FED KARARI VE SONRASINDA GELECEK AÇIKLAMA ETKİLİ OLACAK

1 Şubat 2023’te Amerikan Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı beklentisi 25 baz puan ve an itibarıyla piyasalar 25 baz puanlık faiz artırımını fiyatlıyor. Bununla ilgili bir açılama yapan Fed Guvernörü Christopher Waller  , faiz artırımında hızı düşürebileceklerini, fakat enflasyonla mücadeleyi henüz bitirmediklerini belirtti. Biraz türbülansa gireceklerini vurgulayan Waller, 25 baz puanlık faiz artırımı beklentisini, "Bu sebeple gelecek toplantıda 25 baz puanlık artıştan yanayım. Amacımıza ulaşmak için daha gidecek yolumuz var. Parasal sıkılaşmanın devam etmesini destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir değerlendirme de Kansas Cit Fed Başkanı'ndan geldi. Esther George yaptığı açıklamada fiyat baskılarının azalıp azalmadığını görmek için Fed'in biraz daha sabırlı olması gerektiğini belirtti ve “Enflasyon hala hedefimizin oldukça üzerinde ilerliyor. Benim takip ettiğim alan hizmet sektörü ve oradaki enflasyonist baskıların devam edip etmediği alanı. Doğru yolda olduğumuzu anlamak ve yüzde 2’lik hedefimize ulaşmak için sabırlı olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İş Bankası havalara uçuracak kampanyaları peş peşe sıraladı! Haberi duyanlar şubelere koşuyor! İşte o kampanya!

Nihayet indirim geliyor! Ayçiçek yağında yılın indirimi için tarih verildi! Ayçiçek yağı alacaklar o tarihi beklesin!

İŞKUR müjdeleri peş peşe veriyor! Acilen DSİ'de çalışacak personel aranıyor! Hemen göz atın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön