05 / 05 / 2024

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı hangisidir? İşte bu konuya dair araştırılanlar!



BIST 100 endeksinde en düşük 4.622,26, en yüksek 5.146,70 puan elde etti. Sonra haftayı önceki hafta kapanışına bakılarak da yüzde 11,66 artış yaşayarak, 5.114,97 puandan sonlandırdı.

Kapalıçarşı'da işlem görmekte olan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı olurken, bu hafta yüzde 5.68 değer kazanç ile de 1.320 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 5,69 artış ile beraber 8.844 liraya çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu 2.048 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 2165 liraya çıktı.

Bu hafta ABD doları yüzde 4.43 değer kazancı ile 20,8850 Euro ise yüzde 4.56 kazanç ile 22.4460 liraya çıktı. Yatırım fonları bu hafta yüzde 5,70, bireysel emeklilik fonları yüzde 5,16 değer elde etti. Kategorilerine göre bakıldığı zaman ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 10,95 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu.

DİGİTAL ALTIN DÖNEMİ!

Son yıllarda dijitalleşme ile beraber alternatif yatırım araçları ortaya çıkmış olsa da altın geleneksel yatırım aracı olma özelliğine devam ediyor. Altın yatırımcıların gözünde hem güvenli liman hem de uzun vadede her zaman kazandıran bir araçtır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bankacılık ve borç krizinden dolayı kripto para piyasası hareketlenirken, şu anda da altına endeksli tokenler ortaya çıktı. Ekonomim Gazetesi’nden Berfin Çipa’nın haberine göre; Uzmanlar ile konuşarak bu konuda sorulan soruların yanıtını aradı. Haberde, Bitcoin’in, son iki haftanın zirvesini gördüğü, kripto paraların piyasa değerinin de yaklaşık olarak yüzde 2,14 oranında prim ile 1,16 trilyon dolara yükseldiği açıklandı.

Gate Türkiye Araştırma Müdürü olan Sevcan Dedeoğlu, kripto para piyasasında yatırımcıların getiri fırsatı bulamamasından dolayı stablecoin'lere dönüş yaptığını, altına dönmek niyetinde olan  yatırımcıların da PAXG ve XAUT’ye talep gösterdiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön