19 / 05 / 2024

Bu hikayede yanan altın oldu! Dolar şu sıralar son sürat yükselmeye devam ediyor!

Bu hikayede yanan altın oldu! Dolar şu sıralar son sürat yükselmeye devam ediyor!

Fed'in 3-4 Mayıs tarihlerinde yapacağı faiz toplantısında şimdiden 50 baz puan açıklama yapması altın ve dolar üzerinde etkili olmaya başladı. Altın fiyatları sert bir şekilde düşüşe geçerken dolar kuru yukarı yönlü hareket ediyor...



FED'İN AMACI NE? DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar kuru Fed'in faiz haberleri ile ilgili gündeme gelen haberlerden sonra yükselişe geçti. Altın fiyatları üzerinde baskı oluşturan FED altın fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Bu hikayede yanan altın oldu! Dolar şu sıralar son sürat yükselmeye devam ediyor!

Fed 50 baz puan artırımına giderek amaçladığı şey ne? Fed neyi amaçlıyor? ABD'de son 40 yılın en yüksek enflasyonu yaşanıyor. Bunun nedeni ise piyasada çok doların olması, doların çok olması enflasyonun artması demek oluyor. Bu yüzden FED piyasaya sürdüğü dolarları geri çekmek istiyor.
 Dün ABD'de borsa endeksleri yüzde 4'e varan düşüşler kaydetti. Güvenli liman arayışı ile dolar değerleniyor.

Dolar bugün de gündemde! Dolar kuru şu anda kaç TL? İşte 27 Nisan 2022 dolar kuru...

Dolar şu anda zirveye tırmanıyor! Son dakika dolar kuru

Doları güçlendirmek için faiz artırmaya hazırlan Fed'in yeni Başkan Yardımcısı belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön