19 / 05 / 2024

Bu ilimizdeki vatandaşlar elektriği bedavaya kullanıyor, hem de yasal! Ağzınız açık kalacak

Bu ilimizdeki vatandaşlar elektriği bedavaya kullanıyor, hem de yasal! Ağzınız açık kalacak

Elektrik fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşların en çok yakındığı konulardan biri olan faturalar hakkında gelen bir haber herkesi şaşkınlık içerisinde bıraktı. İşte ilgi yaratan haberle ilgili tüm detaylar...



Orman köylülerinin kalkınması amacıyla 2020 yılında başlatılan proje kapsamında bu yıl Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Resuller, Kızılcık ve Paralı köylerindeki 25 hanenin çatılarına güneş panelleri kuruldu.

Köylüler güneş panelleri sayesinde yüksek elektrik faturaları ödemekten kurtuldu. Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, orman bölgelerinde ve yakın alanlarda ikamet eden 7 milyon civarındaki insanın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapıldığını, bu kapsamda uygulanan projeyle güneş panellerinin yüzde 47'si hibe, yüzde 53'ü faizsiz kredi şeklinde tedarik edildiğini söyledi.

Talebin çok olması nedeniyle hak sahiplerinin kurayla belirlendiğini dile getiren Polat, Resuller, Kızılcık ve Paralı orman köylerinde çatıları uygun 25 haneye güneş paneli kurduklarını bildirdi.


Geri Dön