27 / 04 / 2024

İstanbul’da ev tutmak hayal gibi… Vatandaşlar artık bu 3 ilçeye akın ediyor

İstanbul’da ev tutmak hayal gibi… Vatandaşlar artık bu 3 ilçeye akın ediyor

İstanbul'da konut kiralarındaki fahiş artış, özellikle emekli, öğrenci ve asgari ücretli vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bu gruptaki vatandaşlar, kiraların biraz daha uygun olduğu Arnavutköy, Çatalca ve Silivri ilçelerinde ev kiralamak için adeta akın etti.



Ülkemizde yüksek enflasyonun da etkisiyle yükselen konut kiraları, vatandaşların belini bükmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'da fahiş şekilde artan kiralar nedeniyle ilçe merkezlerine yakın lokasyonlarda ev kiralamak hayal oldu. Bu durumdan en çok etkilenen gruplar arasında olan emekli, öğrenci ve asgari ücretli vatandaşlar çareyi Arnavutköy, Çatalca ve Silivri gibi merkezden uzak ilçelere taşınmakta buldu.

EV BULMAK İMKANSIZ GİBİ

Enflasyon ve bunun yanında hayat pahalılığı İstanbul'da yaşayan öğrenci, emekli ve asgari ücretli vatandaşlar için mega kentin merkezinde ev bulmak imkansızlaştı. ekonomim.com''dan Leyla İlhan'ın haberine göre enflasyon ve konut fiyatları özellikle "asgari ücretli, emekli ve öğrencilerin" İstanbul'da barınma oranlarını ciddi anlamda düşürüyor. Gayrimenkul teknoloji platformu Tapusor.com'un 3 grubun İstanbul'un ilçelerinde bütçelerine uygun kiralık konut bulma ihtimalini hesapladığı rapora göre, 3 öğrencinin bir araya gelerek KYK burslarıyla İstanbul'da kiralık bir daire bulma oranı yüzde 6.


Geri Dön