20 / 07 / 2024

BÜ, ilkokul kampüsünü Olgarlar’ın arazisine kuracak!

BÜ, ilkokul kampüsünü Olgarlar’ın arazisine kuracak!

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED), Efinst Dil Okulları ile anaokulu ve ilköğretim okulları açmak için bir süre önce Merak Eden Çocuk’u (MEÇ) kurmuştu






 MEÇ, eğitim hayatına 2011-2012 öğretim yılında Arnavutköy Büyük Akıntıbumu Rum Okulu Binası’nda açtığı anaokuluyla başladı.


Anaokulu büyük ilgi gördü MEÇ’in. Hali hazırda kura usulü ile yeni kayıtlarını yapıyor. Bu arada ilkokulunu da devreye altlı MEÇ. Kayıtlara da başladı.


MEÇ yönetiminin yakın zamanda spor perakendesinin Türkiye’deki en önemli şirketlerinden biri olan Olgar Grup’a ait Çekmeköy’deki araziyi kiraladığını öğrendik. Olgar, söz konusu anlaşmada sadece mal sahibi olarak yer alıyor.


Sözkonusu arazi üzerinde büyük bir kampüs binası inşa ediliyor. Çekmeköy’deki kurulacak okul, iki yıl sonra hizmete girecek. 10 bin metrekare alana sahip okulun öğrenci kapasitesi ise 750.


Kapalı yüzme havuzu, kapalı basket sahası ve laboratuvarlarıyla okulun İstanbul'un iddialı eğitim kurumlarından biri olması hedefleniyor. MEÇ İlkokulu, bina tamamlanana kadar Arnavutköy'deki binasında hizmet yürütecek. 

Ekonomist






Geri Dön