19 / 05 / 2024

Bu kurumlardan yatmış para olabilir! İşte hemen sorgula ve paranı çek!

Bu kurumlardan yatmış para olabilir! İşte hemen sorgula ve paranı çek!

Hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var. Çünkü bu kurum tarafından hesabınıza para girişi olmuş olabilir. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle..



Bu kurumlardan yatmış para olabilir! İşte hemen sorgula ve paranı çek!

SGK ödeme nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birçok vatandaşa her sene düzenli olarak ödemeler yapılmaktadır. Ama ne yazık ki bu ödemeler için herhangi bir bildirim gelmediğinden vatandaş hesabında olan parayı fark etmiyor ve bu ödemeler ya hesaplarında kalıyor ya da tekrardan iade oluyor. SGK tarafından yazılan yardımlar; yol yardımı, emzirme, cenaze yardımı, ilaç ödemesi ve dış ödeme gibi ödemelerden vatandaş haberdar olamıyor. SGK üzerinde bulunan ödemelerinizi e-devlet Kapısı üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilir ve ödemenizi alabilirsiniz. Devlet tarafından yapılan fakat unutulan aylıklar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Yaşlılık aylığı; Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlara bağlanan aylıktır.
  • Engelli yakını aylığı; Aile Bakanlığı tarafından çok sık bir şekilde verilen yardımlardan biridir. %14-86 arasında engeli bulunan vatandaşlarım yakınlarına verilen aylık türüdür.
  • Kadınlar için toplu para yardımı; Anne adayı olan çalışan kadınlar için 16 haftalık izin süresinde yapılmakta olan SGK ödemeleridir.
  • Hasta olan çalışanlara; SGK tarafından çalışamayacak durumda olan vatandaşlar için rapor parası ödemesi yapılmaktadır. Tapılacak olan ödemeler için iş verenin başvuru yapması gerekmektedir.

Bu 4 ödeme türü içinden herhangi birinden ödeme yapılmış olabilir. Haziran ayının sonuna kadar bu ödemelerinizi almadığınız takdir de geri iadesi oluşacaktır.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

1 aylık SGK primi ne kadar 2023? 4A sigorta primi ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön