17 / 05 / 2024

Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

Türkiye’nin en büyük denizcilik lisesinden mezun olan öğrenciler, işe başladıkları gibi dolar üzerinden maaş alıyor.



TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN ÖĞRENCİ ALIYOR

Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi’ne yönelik bilgi veren Okul Müdürü Ali Kazak,  okula  Türkiye’nin hemen her ilinden geleceğin denizcileri olmak üzere öğrenci geldiğini, 325 öğrenci ile Türkiye’nin en büyük denizcilik liselerinden biri olduklarını kaydetti.

“Uzak illerden gelen gençlere okulda ücretsiz barınma ve yemek hizmeti de veriyoruz” diyen Ali Kazak, okulun mezunlarının yükseköğretime devam etmeseler de çok iyi oranlarda olduğunu ve yüksek maaşla iş buldukların belirtti. Ali Kazak, uzun yol yük ve yolcu taşımacılığı yapılan gemilerde çok rahat iş bulabilen öğrencilerin, mezuniyetlerinin ardından  6 ay kadar uzun yol stajı yaptıklarını, staj aşamasında 500 ile 1000 doları bulan maaş da aldıklarını aktardı.

37 BİN 500 LİRA MAAŞLA İŞE BAŞLIYORLAR

Mezun olan öğrenciler 2 bin dolar (37 bin 500 lira) maaşla mesleğe adım atıyor. Sektör öğrencileri hemen işe alıyor...

Güverte öğretmeni Reyhan Mısırlıoğlu İleri de, okulda verilen simülasyon eğitimleri hakkında verdiği bilgide,  öğrencilerin derslerde öğrendikleri ve ders kitaplarında okudukları bilgileri  uygulamalı olarak öğrenme imkanı bulduklarını söyledi. Öğrencilerinin okuldan mezun olduktan sonra özellikle ticari gemilerde istihdam edildiklerini ve vardiya zabiti unvanıyla başlayıp, daha sonra yükselmeye devam edebildiklerini kaydetti.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Aylık ev taksidi kaç lira olacak? Yeni Evim Kampanyası’ndan detaylar ardı ardına geliyor

Samsung Galaxy A32 128 GB Trendyol’da 7.467 TL! 4 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön