02 / 05 / 2024

Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

Türkiye’nin en büyük denizcilik lisesinden mezun olan öğrenciler, işe başladıkları gibi dolar üzerinden maaş alıyor.



Türkiye’nin en büyük denizcilik lisesi olarak tanınan Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi mezunları iş bulmakta da maaş konusunda da şanslı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bu liseden mezun olan öğrenciler, gemicilik sektöründe çalışıyor.

İşe girişte başlangıç maaşları açısından da talihli olan lisenin mezunları,  2 bin dolar (37 bin 500 lira) maaşla iş hayatına giriş yapıyor. 325 öğrencisi bulunan Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi, öğrencilerine sağladığı avantajlarla da tanınıyor. Ücretsiz barınma ve yemek hizmeti gibi olanaklardan yararlanan öğrenciler, denizcilik alanında eğitim görüyor.

 Bu lisenin mezunları işe başladığı gibi 37 bin TL alıyor!

MEZUNLARIN İŞSİZ KALMA ORANI DÜŞÜK

Mezunlar arasında işsiz kalma oranları da oldukça düşük. Tgrthaber.com.tr’de yer alan habere göre, gemi makine ve vardiya zabitliği bölümünde eğitim gören öğrenciler küçük motorlardan devasa gemi motorlarına varan bütün gemi aksamını, doğrudan üzerinde çalışarak öğreniyor. Lise gemi makineleri, gemi kaptanlığı, gemi inşası  gibi alanlarda eğitim verdiği gençleri, denizcilik mesleğine kazandırıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön