17 / 05 / 2024

Bu meslekte çalışanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

Bu meslekte çalışanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

Binlerce kişinin yüzünü güldürecek, sözleşmeli çalışan işçilere kadro verilmesini içeren kanun teklifinin görüşmeleri mecliste devam ediyor. Konu hakkında mevcut görüşmeler devam ediyorken, TBMM'den binlerce insanı üzecek şok bir açıklama yapıldı.



ONLAR İÇİN FARKLI ÇALIŞMALARA GİDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamuoyuna yapılan duyuruya göre, daha önceden çalışmanın kapsamına dahil edilmiş olan 50-D'li araştırma görevlilerinin Yüksek Öğretim Kurulu’nun hazırlamakta olduğu farklı bir tasarı içerisinde yer alacağı gerekçesiyle düzenleme kapsamından çıkarıldığı ifade edildi.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NEDİR?

 Araştırma görevlileri daha önceden asistan olarak anılmaktaydı. Günümüzde araştırma görevlisi yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırmalarda, inceleme ve deneylerde yardımcı olan yetkili alanlar tarafından verilerek konuyla ilgili görevleri yerine getiren öğretim yardımcısına araştırma görevlisi denilmektedir.

Bu meslekte çalışanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

 Yükseköğretim kurumu ise eğitim sisteminde yer alan lise eğitiminden sonra gelen günümüzde üniversite olarak bilinen eğitim kurumlardır. Bu kurumlarda araştırma görevlisinin iş alanı konuyla ilgili projedeki sorumluluğu olarak bilinmektedir.

 İlk başta araştırma görevlisi atanmadan yani kadrolu olmadan asistan olarak görev yapıyor. Ancak daha sonra bir yıllık süreyi doldurması şartıyla kadroya alınarak araştırma görevlisi unvanına sahip olur.

 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

 Araştırma görevlisine yükseköğretim kurumlarında öğretim yardımcısı da denilir. Dolayısıyla araştırma görevlisi öğretim görevlisi olan kişinin işlerine yardım eder. Bunun yanı sıra üniversitelerde yapılacak araştırmalarda inceleme ve deneyleri yapmakla da yükümlüdür.

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde üstüne müjde geldi! Başvurular başladı! Acele eden işi kapacak!

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön