28 / 07 / 2024

Bu paket borçları siliyor! SGK, GSS, KYK, trafik cezası olanlara duyurulur! Bunu yapanın borcu kalmıyor!

Bu paket borçları siliyor! SGK, GSS, KYK, trafik cezası olanlara duyurulur! Bunu yapanın borcu kalmıyor!

Borç yapılandırma, borç silme ile ilgili son detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çünkü pek çok borç ve cezanın silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BORÇLAR SİLİNECEK

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri çerçevesinde borç silinmesi ile ilgili yasa teklifi sunuldu. Teklife göre kamu kurum ve kamu niteliğinde bulunan kuruluşlara olan borçların yapılandırılması amaçlanıyor.

Öğrenilen bilgilere göre 31 Aralık 2022 tarihinden önce devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecek. Teklif eğer meclisten geçerse vergi dairelerinde 521 milyar TL olacak. Yapılandırma kanunu ile birlikte 43.5 milyar TL tahsilat yapılması amaçlanıyor. Kesinleşmeyen veyahut dava sürecinde olan borçlar için de bu teklif ile birlikte yapılandırma şansı gelecek.

VERGİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını tekrardan yapılandıran bir kanun teklifi üzerinde çalışmalar yapıyoruz teklif üzerinde hazırlanıyoruz. Bu teklif ile birlikte vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezalarını kaldırmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

MTV BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

MTV’de eski borçların silinip silinmeyeceği, borç yapılandırma paketinin duyurulması ile birlikte pek çok araç sahibi tarafından merak edilmeye başlandı. Borç yapılandırma konusunda ayrıntılar, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin açıklamalarından sonra belli oldu.  

Bakan Nebati,"Teklifle vergi ve prim borçları başta yer almak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun cezaları kaldırılmış olacak. Tutarı 2 bin lirayı geçmeyen borçlar silinecek. Vergi daireleri bu borçlar nedeniyle takip de işlemi de yapmayacak. Bu yapılandırma paketi ile kanunda vergi dairelerinde ödenmesi gereken hangi tür borç mevcut ise tümü yapılandırılacak. Bir tane istisnamız var o da 2022 yılı içinde ödenmesi gereği bulunan geçici vergiler. Davalı olan vergi ve prim dosyalarındaki ihtilaflar bitirilerek ödeme olanağı getiriyoruz” dedi.

PTT personel alımı 2023! 2023 PTT personel alımı başladı mı? PTT personel alımı 2023 başvurusu nasıl yapılır?

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön