30 / 04 / 2024

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...



Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi TBMM sürecini tamamladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine her yıl burs desteği veriliyor. Vergi affının Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girmesinden sonra KYK borçlarının silinip, silinmeyeceği merak ediliyor.

2023 KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Vergi affı paketinin kapsamında KYK öğrenim kredisi borçları bulunuyor. Yeni vergi affı düzenlemesiyle beraber mezunların geçmişten olan borçları yapılandırılacak ve taksitler halinde ödeme olanağı sağlanacak.

Gecikme nedeniyle oluşan faizler ödenmeyecek. Vergi affı yapılandırması başvuruları 30 Nisan 2023’e kadar söz konusu kamu kurumlarına yapılacak.

 Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Yasası’nda yapılan değişikliğe göre, yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla geri ödemesi başlamış veya takip için vergi dairesine gönderilmiş öğrenim ve katkı kredilerinden vadesi gelmesine rağmen ödenmemiş olanların asıllarına vade tarihleriyle 9 Kasım 2022 tarihleri arasında gecikme zammı, Yİ-ÜFE tutarı, katsayı tutarı gibi alacak tutarlar hesaplanmayacak. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tahsil edilen miktarlar iade edilmeyecek.

İşte detaylar...


Geri Dön