22 / 05 / 2024

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...



31 ARALIK 2022 ÖNCESİ...

Alacaklar için 31 Aralık 2022 temel alınırken, vergiler, vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklarla ilgili her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar kapsam içine alınıyor.

 Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları kamuoyuna duyurulan tarihlerde e-Devlet üzerinden alınıyor.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları ya da diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Başvuru sırasında ilgili öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuyla ilgili bilgiler talep ediliyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme neticesinde bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor ve durumu mevzuata uygun diğer bütün öğrencilere ise öğrenim kredisi veriliyor.

Krediye ihtiyacı olanlara peş peşe müjde verildi! 0,69 faizle 2 yıl ödemesiz kredi imkânı! Acil bakın!

Üç ildeki belediyelere rekor sayıda personel alınacak! Süresi dolmadan başvurun!

Emekli maaşlarına son dakika zammı! Yeni zam oranı belli oldu! İşte en güncel maaş tablosu!

Geri Dön