27 / 04 / 2024

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Amerikalı tatil mülkü işletmecisi Hilton Grand Vacations'ın Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı ifade edildi.



Bluegreen Vacations tarafından yapılan açıklamada, şirketin Hilton Grand Vacations tarafından hisse başına 75 dolar karşılığında satın alınmasına ilişkin bir anlaşma imzalandığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada, satın alma anlaşmasının değerinin şirketin net borcu dahil yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğu paylaşıldı.

Anlaşmanın gelecek yılım ilk yarısında tamamlanmasının öngörüldüğünün aktarıldığı açıklamada, Hilton Grand Vacations'ın üyelik tabanını 525 binden 740 binin üzerine ve tatil yeri portföyünü ise 150'den yaklaşık 200 tesise çıkaracağı aktarıldı.

 Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

HİSSELERDE ÖNEMLİ ARTIŞ

Öte yandan, Hilton Grand Vacations'ın devremülk işletmecisi Bluegreen Vacations'ı borç dahil 1,5 milyar dolara satın alması, Bluegreen'in hisselerinde kayda değer bir artışa sebep oldu. Anlaşmanın duyurulmasından sonra hisseler yüzde 106 artışla beraber hisse başına 73,10 dolara çıktı. Hilton, Orlando, Fla, Panama City Beach ve Smoky Dağları gibi bölgelerdeki tatil köylerinde tatil hisselerine sahip 200 binden fazla müşterisi olan Bluegreen için hisse başına 75 dolar ödemeyi onayladı.

Devre mülk sektörü şu anda ilk olarak kıtalararası seyahatlerdeki artış ve tüketici sağlığı ve yoğun isteğe bağlı satın almalara ilişkin tedirginlikler sebebiyle zorluklarla karşı karşıya. Bu zorluklara karşın, Bluegreen'in satın alınması piyasada olumlu karşılandı.

Buna karşılık, Hilton'un kendi hisseleri 2023’te yüzde 6'lık bir düşüş yaşadı ve genel olarak yüzde 3'lük bir düşüşe ilave edildi. Bu düşüş eğilimi sadece Hilton'a özgü değil. Marriott Vacations Worldwide'ın hisseleri de önemli bir düşüş yaşadı. Bu nedenle, yaklaşık yüzde 39 seviyesinde değer kaybetti.

Söz konusu satın alma, devremülk endüstrisinin seyahat eğilimleri ve tüketici davranışlarındaki değişikliklerle boğuştuğu bir süreçte yaşandı. Bu stratejik hamlenin uzun vadede Hilton'un performansını nasıl etkileyeceği şu an için kesinleşmedi.

 Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

INVESTİNGPRO INSİGHTS

Bluegreen Vacations'ın Hilton Grand Vacations tarafından satın alınmasından sonra InvestingPro değerli bilgiler sağlanıyor. InvestingPro'nun gerçek zamanlı bilgilerine göre, Hilton Grand Vacations (HGV) 3,73 milyar dolar piyasa değerine, 11,14 F/K oranına ve bu yılın ikinci çeyreği itibariyle 3,69 milyar dolar gelire sahip. Şirketin aynı dönemdeki gelir artışı yüzde 14,3 olarak açıklandı.

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Ofisler yeniden dolmaya başladı! Kiralar resmen tavan yaptı!

Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı! Kirada yüzde 25’in üzerinde de anlaşma mümkün!


Geri Dön