09 / 05 / 2024

Bu sefer doğal gaz yüz güldürecek! İşte detaylar!

Bu sefer doğal gaz yüz güldürecek! İşte detaylar!

Doğal gaz kullananlara iyi bir haber geldi. Doğalgaz bu sefer yüzleri güldürecek. İşte detaylar!



DOĞAL GAZDA SEVİNİDREN HABER!

Tuz Gölü’nün 40 kilometre güneyinde yer alan Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi, 1 milyar 200 milyon metreküp kapasitesinin yüzde yüzünü doldurdu ve kara kış için hazır olduğu bilgisi verildi. Yerin bir kilometre altında, her biri Eyfel Kulesi yüksekliğinde olan 12 adet suni mağarada sonradan yapılan mağaralarda, depolanan doğal gaz, talep olması durumunda doğal gaz iletim sistemine verilmesi planlanıyor.

KAPASİTE ARTTIRILMAYI PLANLANIYOR!

Adı geçen bu tesiste, genişletme çalışmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez duyurdu. Dönmez’in bahsettiği bu genişletme çalışmaları bir yandan da devam ediyor.

İki yıl içinde bitirilmesi planlanan genişletme çalışmalarının tesisin depolama kapasitesi 1,2 milyar metreküpten 5,4 milyar metreküpe çıkarılması amaçlanıyor. Günlük geri üretim kapasitesi 40 milyon metreküpten 80 milyon metreküpe çıkacak olan bu tesiste, içine 10 bin tırın sığdığı suni mağaralara da 40 tane daha yapılması planlanıyor. Bu yıl içinde genişletme çalışmaları tamamlanacak Silivri Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi’nin 4,6 milyar metreküplük kapasitesi de yapıldığında Türkiye’nin toplam doğal gaz depolama kapasitesi 10 milyar metreküpe ulaşmış olacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, Tuz Gölü İşletme Müdürü İbrahim Kaymaz’ın İHA muhabirine yaptığı açıklamada tesisin doğal gaz arz güvenliği bakımından önemli bir tesis olduğunun altını çizerek, “Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi, Tuz Gölü’nün 40 kilometre güneyinde Aksaray Sultanhanı içerisinde yer alıyor. Projemiz kapsamında Hirfanlı Barajı’ndan boru hattı ile aldığımız tatlı suyu yer altına enjekte ediyoruz. Bu enjeksiyon işleminin ardından tuzun çözülmesi ile yer altında oluşturduğumuz suni mağaralarla doğal gaz depolaması yapacağız. Aynı zamanda burada bulunan tuzlu suyu da işlem sonrasında Tuz Gölü’ne ilave ediyoruz” dedi.

Benzin ne kadar oldu? 28 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 28 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 28 Temmuz Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 28 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön