06 / 05 / 2024

Bu şehirde yaşayan çiftçilere müjde! 30 milyonluk destek

Bu şehirde yaşayan çiftçilere müjde! 30 milyonluk destek

Düzenlenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere 30 milyon liralık destek sağlanacak. İşte detaylar...



YAPILAN BAŞVURU REKOR KIRDI

Anadolu Ajansı’na konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, son beş yılda 280 Milyon TL destek yapıldığını ifade etti.

İnternet ortamında ve tamamen puanlama usulüne göre yapılan değerlendirme sonucunda 912 başvuru yapan üreticinin 515'inin yüzde 50 hibeyle desteklendiğini, bu sayının rekor seviyede olduğunu dile getiren Demirhan, şunları kaydetti:

"Proje kapmasında 240 motorlu çapa makinesi (patpat), 59 ekim makinesi, 54 kültivatör, 48 rotovatör, 3 hasat (harman makineleri), 13 goble diskaro, 17 pulluk, 9 atomizör, 17 pülverizatör, 8 römork, sap toplamalı saman makinesi, 2 toprak merdanesi, traktör ön yükleyici olmak üzere toplamda 472 makine-ekipman desteklemesi yapılacak. Kırsal kalkınma yatırımlarında Türkiye'de ilk 20'deyiz. İl genelinde 120 mühendis tekniker, 50 veteriner hekim olmak üzere 170 teknik personelle, tarımsal oda ve birliklerimizle işbirliği içinde proje üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl uygulanacak tarımsal projelerin dağıtılacak tarımsal alet ve ekipmanın Siirt ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum."

Bu şehirde yaşayan çiftçilere müjde! 30 milyonluk destek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Haziran 2022 tarihinde saat 00.06’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,14 Türk Lirası, euro 18,42 Türk Lirası, altının gramı ise 1.021,95 Türk Lirası değerinde.

Gram Altın 1000 lirayı geçerken altın yatırımcısının gözü kulağı açıklanacak bu kararda! Altın almayı düşünenler dikkat

Araç sahiplerini gece gece uykusundan uyandıran büyük akaryakıt zammı! Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak

Milyonlarca sağlık çalışanı gözünüz aydın! İşte maaş ve çalışma koşullarıyla ilgili iyileştirme teklifinin tüm detayları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön