02 / 05 / 2024

Çiftçilere kredi müjdesi! Kredi limitleri 5 kat artırıldı ve süre uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çiftçilere kredi müjdesi! Kredi limitleri 5 kat artırıldı ve süre uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mazot ve gübre fiyatlarındaki yükselişler sonrasında zor günler yaşayan çiftçilere müjde verildi. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'nca çiftçilere sağlanacak kredi limitleri yükseltildi ve süreler de uzatıldı.



Gübre ve mazot fiyatlarında kaydedilen yükselişler son zamanlardasık sık gündeme geliyor. Açıklanan verilere göre, 1 yılda gübre fiyatlarında yüzde 344 oranında artış kaydedilirken, mazot fiyatlarında da yüzde 249 oranında yükseliş gerçekleşti. Bu yükselişlerden sonra zor günler yaşayan üreticiler, maliyet baskısıyla karşılaştı. 

Maliyet yükselişlerinden dolayı zor günler yaşayan çiftçiler için müjde verildi. Bu çerçevede, tarımsal üretim için sağlanan düşük faiz oranlı kredi uygulamasının 2023'e kadar uzatıldığı ve limitlerin de yükseltildiği duyuruldu.  

Çiftçilere kredi müjdesi! Kredi limitleri 5 kat artırıldı ve süre uzatıldı! Resmi Gazete de yayımlandı!

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nce sunulan tarımsal destek kredisinde düzenleme yapıldı. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. 

Peki tarımda düşük faiz oranlı kredi uygulaması ne zamana kadar sürecek? Tarımda düşük faizli kredi limitleri ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön