28 / 04 / 2024

Bu şehirlerde yaşayanlar hızlı trene kavuşacak!

Bu şehirlerde yaşayanlar hızlı trene kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz ay hızlı tren gelecek illerin bildirdi. Bakan Uraloğlu, 12 ilde Yüksek Hızlı Tren hattının faaliyette olduğunu bildirdi. Kısa bir süre zarfında hayata geçirilecek bu yeni projelerin detayları da belli oldu.



Ulusal.com.tr'nin haberine göre; Ulaşımda hızlı trenlerin çoğalması, vatandaşların hayatlarını çok kolaylaştırıyor. Ayrıca, hızlı tren olmayan şehirlerde yaşayanlar vatandaşlar ise, şehirlerine hızlı trenin gelip gelmeyeceğini de sorguluyor. Konu ile ilgili ayrıntıları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu paylaşmıştı. Peki bu bilgilere göre hangi illere hızlı tren gelecek?

YÜKSEK HIZLI TREN GELECEK İLLER

Yüksek hızlı tren hattının hangi illerden geçeceği ise merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında Ankara, Eskişehir, İstanbul, Sivas, Yozgat, Konya, Karaman ve Bilecik’ten geçeceği bildirildi.
Önümüzeki zamanalarda 41 şehrin daha projeye dahil edileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, hatların kapıkule'den başlayarak İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Aksaray, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep gibi şehirleri kapsadığını belirtti. Karadeniz kıyısı içinde müjdeyi veren Bakan Uraloğlu, Samsun'dan başlayarak Sarpa kadar uzanan bir hattın daha yolda olduğunu kaydetti. Öte yandan Sivas'tan Erzincan'a ve Kars'a kadar da yeni hatlar yapılacak.

PROJELER NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Yeni projeler hakkında açıklamalarına devam Bakan Uraloğlu, projelerin tamamlanma tarihleri hakkındaki detayları da bildirdi. Projeler kapsamında ilk etapta 2028,2035 ve 2053 tarihlerini kaydeden Bakan Uraloğlu, hızlı tren hatlarının bu tarihler arasında hizmete açılacağını söyledi.

Bu şehirlerde yaşayanlar hızlı trene kavuşacak!

YÜKSEK HIZLI TREN NEDİR?

Yüksek hızlı demiryolu içinde bir tek standart tanım bulunmamaktadır. Yüksek hız’ın tanımı kompleks bir yapı sunması sebebi ile bazı kriterlere göre değişmektedir. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde gürültü sıkıntısı yaratmamak amacıyla, yüksek hızlı hatlarda hızın 110 km/saat ile özel tünel ve uzun köprülerin olduğu bölgelerde de kapasite ve emniyetle ilişkili bazı nedenlerden dolayı 160 veya 180 km/saat’le sınırlandırıldığı görülmektedir.

İLK YÜKSEK HIZLI TREN HATTI

İlk hizmete giren YHT hattı olan  Ankara  - Eskişehir YHT'nin ilk seferi 13 Mart 2009'da saat 09.40'ta Ankara Garı'ndan Eskişehir Garı'na içinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu bir trenle yapmıştır.

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!


Geri Dön