30 / 04 / 2024

Türkiye yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi!

Türkiye yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi"nin açılışında konuştu. Türkiye’yi yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi yaptıklarını belirten Turhan, ulaşım çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi"nin açılışında açıklamalarda bulundu. Ulaşım çalışmaları hakkında konuşan Turhan, Türkiye’yi yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi yaptıklarını söyledi.

Ulaşıma talep artacak

Hürriyet'te yer alan habere göre, ulaşıma olan talebin 2023 yılına kadar en az bir kat daha artacağını söyleyen Turhan, 2050 yılına kadar ise 4 kat büyüyeceğini açıkladı. 

Ulaşım için 500 milyar lira harcandı

2023 hedefleri için çalışmalara devam ettiklerini açıklayan Turhan, "Çünkü ulaşımda, taşımacılıkta, iletişimde bir aksama olduğunda ekonomi adeta kilitleniyor. Alt yapınız sağlam olmadıktan sonra yeterince sağlıklı yaşayamadığınız gibi üretim de yapmak mümkün değil. Ulaşımda, taşımacılıkta, lojistikte sorun varsa ürettiğinizi satamıyor, pazarlayamıyorsanız, dünyayla entegre olamıyorsunuz. İletişimde sorun var ise konuşamazsınız, kavuşamazsınız, dünyayı takip edemezsiniz. Biz, 16 yılda ulaşım, altyapı, taşımacılık ve iletişim için 500 milyar liranın üzerinde harcama yaptık. Yılda ortalama 1500 kilometreye yakın bölünmüş yol yaparak Türkiye'nin bölünmüş yol ağını 26 bin 200 kilometreye taşıdık” şeklinde konuştu.  

 

Yatırım Programı'ndaki ulaşım yatırımları!

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!


Geri Dön