02 / 05 / 2024

Bu sektörde çalışmak ister isiniz! Aylık 24 bin günlük 3 bin TL'ye iş imkanı veriliyor

Bu sektörde çalışmak ister isiniz! Aylık 24 bin günlük 3 bin TL'ye iş imkanı veriliyor

Zeytinyağı imalatçıları eleman çağrısı yaptı. Çalıştıracak işçi bulamadıklarını söyleyen çiftçiler işçilerin zeytin işinden binlerce TL kazanabileceklerini ilan etti. 



"AYLIK 30 BİN LİRA KAZANABİLİRSİNİZ"

Şengün, "Kimse bana işsizlikten bahsetmesin. Bir çuval zeytin yaklaşık 500 TL. Dağlardaki zeytinler dağda kaldı. Aylık 30 bin TL'ye yakın para teklif ediyoruz yine de çalışacak kişi bulamıyoruz. İşçilerimin içlerini rahat tutmak için onlara yemek bile hazırlıyorum ama yine de en büyük problem çalışacak kişi bulunamıyor olması" dedi.

Aydın'da zeytin sezonu neredeyse 1 seneye yayılıyor. Zeytin çiftçisinin göz bebeği zeytinler ağaçlardan toplanmalarının akabinden yağhanelerde sıkılarak zeytinyağı haline getiriliyor. 
Zeytin sezonu ile beraber işleri yoğunlaşan yağhane sahipleri bu süreçte en çok iş yapacak işçi bulamamaktan şikayet ediyor.

Bu sektörde çalışmak ister isiniz! Aylık 24 bin günlük 3 bin TL ye iş imkanı veriliyor

Aydın'ın Türkiye'de yaşanacak en güzel yerlerden biri olduğunu iddia eden yağhane sahibi Mehmet Cemal Şengün, , "İnsanlar çağımızda yorulmadan, kolay yoldan para kazanmanın çarelerini arıyorlar. Biz sezonda mesai yapıldığında günlük 3 bin TL'ye çalışacak işçi arıyoruz" şeklinde konuştu.

"EVLİ ÇİFT 160 BİN TL KAZANDI"

Şengün, "Bir çuval çürük dip zeytini 500 TL. 2 çuval çürük zeytin sat, 1 çuval şeker al. O pahalı, bu pahalı diye bir şey yok. Evli bir çift sezonda sürekli dip zeytin toplayıp satışa sundular. 160 bin TL'lik zeytin satmışlar. 140 bin, 160 bin TL karı-koca zeytin toplamış. 3 ayda elde ettikleri parayı 12 aya yaysak bile aylığı 12 bin seviyesine tekabül ediyor. 

3 ay çalış geriye kalan zamanda yat. Burada çalıştığının haricinde git dilersen başka bir işte de mesai yap, parana para kat." diyerek yörede faydalanılabilecek iş olanaklarını tarif etti.

Bu sektörde çalışmak ister isiniz! Aylık 24 bin günlük 3 bin TL'ye iş imkanı veriliyor


Geri Dön