07 / 07 / 2024

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…

SGK bünyesinde 4a, 4b, ya da 4c'liler için kritik tarihin detayları belli oldu. Birazdan bahsedeceğimiz tarihten önce sigortalı olduysanız mutlaka bu haberi okumanız gerek. İşte detaylar…



55 YAŞINDA EMEKLİLİK

SGK içeriğinde 4a, 4b, veya 4c, kapsamında bir sigorta koluna kayıtlı olan çalışan kişilerin 3600 prim günü ile emekli olmasına olanak veriliyor. 1999 yılı ve öncesi sigorta kollarından birine dahil olmuş kişiler, 15 senelik sigortalılık zamanını karşılamaları durumunda erken emeklilik hayatına başlayabilecek.

Fakat kadın ya da erkek sigortalılarda bu yaş şartları da değişiklik gösteriyor. Sigorta başlangıç tarihlerine göre de emeklilik amacıyla yaş şartlarında da değişikliklere gidiliyor.

3600 günden emeklilik düşüncesi içine girmiş olan vatandaşlar kriterleri gerçekleştirdiği takdirde 9 Eylül 1999 tarihi ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında her iki esas kriteri de sağlamış olarak emekli olabiliyor.

Tüm bunlara göre; söz şartlar gerçekleşmiş olduğu koşulda kadın emeklilik yaşı 54 erkeklerde ise 55 yaş koşulu düşünülüyor.

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor…

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.14'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,06 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1037 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücrete üçüncü zam! Şok iddia! Kasımda 6 bin 700 lira olacak

İş arayanlara müjde THY’den geldi! Türk Hava Yolları pilot ve 2. Pilot alacak! Tarihleri kaçırmayın

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön