25 / 08 / 2024

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu şartı yerine getirmeniz halinde hesabınıza tam 2.604 TL  yatırılıyor.  Başka bir geliri olmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapılan ödemeyi kimler alabilir? Hangi şartları yerine getirenlere para yatırılıyor?



Yaşı 65 olan ya da üzerindeki kişilere yönelik yaşlılık ödemesiyle, toplumun bu kesiminin gıdadan sağlığa temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmeleri hedefleniyor.  

Yardımdan yararlanmak için temel  olarak yaş şartını yerine getirmek ve ayrıca herhangi bir gelire ya da maaşa sahip olmamak gerekiyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Yardım Programı kapsamında öğrencilere 1.611 TL destek verilirken, 65 yaş ve üzerinde olan,  kimsesiz ve geliri bulunmayan kadın veya erkek tüm TC vatandaşları, yaşlılık maaşı talep edebiliyor.

 Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Eğer yaşınız tutuyorsa ve yaşlılık maaşı almaya hak kazandıysanız, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yakacak, gıda, erzak yardımları, kira  ve elektrik desteği de alabilirsiniz.

BAŞVURAN TAM 2 BİN 604 TL ALIYOR

Peki yaşlılık maaşından kimler ve hangi şartlarda yararlanabiliyor? Kaç TL ödeme yapılıyor? Şahsına ait hiçbir düzenli geliri olmayan 64 yaş ve üzerindeki vatandaşlar bu yardım için başvuruda bulunabiliyor.

Başvuru sahiplerinin, belirtilen şartları karşılamaları durumunda,  tam 2 bin 604 TL  ödemeyi her ay hesabına  yatıyor.  

NEREYE BAŞVURULUR?

65 yaş ve üzeri kişilere yapılan yardımdan faydalanmak için ilk başvuru e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.  E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sayfasına girerek, başvuru sürecini gerçekleştirmek gerekiyor.

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!


Geri Dön