02 / 05 / 2024

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu şartı yerine getirmeniz halinde hesabınıza tam 2.604 TL  yatırılıyor.  Başka bir geliri olmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapılan ödemeyi kimler alabilir? Hangi şartları yerine getirenlere para yatırılıyor?



Gıda, fatura, sağlık  gibi temel giderleri karşılamak için ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından farklı başlıklar altında ödeme yapılıyor. Bir geliri bulunmayan vatandaşlara yapılan yardımların türü ve miktarı değişiyor.

Hiçbir sigorta kurumuna bağlı olmayan ve bunun dışında maaş geliri bulunmayanlara yapılan yardımlardan, şartları yerine getirmeleri halinde herkes faydalanabiliyor. Bunlardan biri de yaşlılara bağlanan aylık oluyor.

Hiçbir yerden geliri olmayan ve temel giderlerini ödemekte güçlük yaşayan 64 yaş ve daha üstündeki  kişilere devlet maaş bağlıyor. Yeni yılın gelişiyle yapılan tüm yardım kalemlerine de fiyat artışı uygulandı.

Devletin sağladığı destek kalemleri arasında yiyecek ve barınmadan nakit yardımına kadar çeşitli türde yardımlar bulunuyor. Yoksulluk aylığı almak için de bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Devletin tarafından desteklenen kesimler arasında, anne babası olmayan çocuklar, engellilik oranı 40'ın üzerinde olan ya da sosyal güvencesi bulunmayan çocuklar, üzerinde taşınır veya taşınmaz bir mal varlığı bulunmayanlar da yer alırken, devletten yardım almak için kaymakamlıklra başvurmaları güvenli, hızlı ve en kolay yol oluyor.

KİMLER YARDIM ALABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımlarına başvurmak için belli şartların yerine getirilmesi zorunluluğu bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca sağlanan yardımlar arasında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için oluşturulan ödeme kalemleri bulunuyor. Bu yardımlara  e-devlet platformu aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Bu kapsamda, devlet tarafından yapılan yardımlardan biri de 65 yaş ve üzerindeki kişilere yapılan düzenli para desteği oluyor.

Peki yaşlılık maaşı nasıl alınır? Yaşlılık maaşından kimler yararlanabilir? Nasıl başvuru yapılır?

 


Geri Dön