05 / 05 / 2024

Buca'da 50 milyon TL'lik 7 yeni okul inşa ediliyor!

Buca'da 50 milyon TL'lik 7 yeni okul inşa ediliyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Buca’da yedi yeni okulun hizmete gireceğinin müjdesini verirken, eğitime 50 milyon TL ayrılacağını ifade etti.



AK Parti MKYK Üyesi ve  İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca’da inşa edilen okullarda incelemelerde bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilçede toplamda 97 okul ve bin 665 derslik sayısına ulaşıldığını ifade eden Kaya, “Bugün itibari ile Buca’mızda 10 okulun inşaatı devam ediyor. Bunlardan 7 tanesi önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak. Bu sayede öğrencilerimiz yeni, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmış okullar da eğitim ve öğretim görecek. Buca’ mızın çeşitli mahallelerinde toplamda 22 adet okul ve 464 derslik daha kısa süre içerisinde çocuklarımıza kazandırılacak” dedi.

Tüm İzmir’e yayılacak

Yatırım maliyetinin yaklaşık 50 milyon liraya ulaştığını ifade eden Kaya, “Okul bahçelerinde yapılacak spor ve sosyal aktivite alanlarıyla eğitimin yanı sıra stresten uzak, zihinsel ve bedensel olarak da çocuklarımızın yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda tüm İzmir’de eğitim alanında yatırımlara devam edeceğiz” diye konuştu.


Geri Dön