11 / 05 / 2024

Buca okul inşaatı

Buca okul inşaatı

İzmir'in Buca ilçesindeki iki okulun inşaatının yarım kalması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Buca'da 50 milyon TL'lik 7 yeni okul inşa ediliyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Buca’da yedi yeni okulun hizmete gireceğinin müjdesini verirken, eğitime 50 milyon TL ayrılacağını ifade etti.

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Bahçelievler'de okul inşaatında göçük!

Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde Bağlar Ortaokulu'nun inşaatında göçük meydana geldi. Göçük sonrası bir işçi toprak altında kaldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunç Soyer Buca Metrosu için görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buca Metrosu inşaatı ve deprem konutları için görüşme gerçekleştirdi. 

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Kastamonu'da bir inşaat işçisinin hayatını kaybetmesi meclis gündeminde!

Kastamonu'da bir okul inşaatı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesi ve iş güvenliğine yönelik denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...  

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Eyüpsultan'da özel okul inşaatı için evlere yıkım!

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

Ankara'da okul inşaatında iskele çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yenimahalle Hacı Bektaş-ı Veli İlkokulu inşaatının 3'üncü katında işçilerin çalışma yaptığı sırada iskele çöktü. ve 1 kişi öldü...

Buca okul inşaatı Haberi

Buca okul inşaatı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Buca ilçesindeki iki okulun inşaatının yarım kalması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''İzmir'in Buca ilçesine bağlı Belebaşı mahallesindeki ilk ve ortaokul binaları yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkılmıştır. Biri ilkokul diğeri ortaokul olmaz üzere iki ayrı bina için yapılan ihaleyi alan şirket, kaba inşaatı bittikten sonra iflas ettiğini açıklamıştır'' diye konuştu.

Bakan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Geçen Aralık ayında beri okulsuz kalan yaklaşık 60 öğrenci için, mahallenin cami avlusuna bir konteyner konulmuş, öğrencilerin bir kısmı burada eğitim almaya başlamıştır. Bazı öğrenciler ise caminin müştemilatında ders başı yapmıştır. Okul müdürü ve öğretmenler için camide idari bina oluşturulmuştur.'' 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın...