18 / 05 / 2024

Buca'da çöpler nedeniyle çıkan yangınlar esnafı kaygılandırıyor!

Buca'da çöpler nedeniyle çıkan yangınlar esnafı kaygılandırıyor!

Buca Sanayi Sitesi 641 sokaktaki çöp sorunu, aradan geçen süreye rağmen devam ediyor. İzmir Buca Sanayi Sitesi 641 sokakta bulunan mobilya atölyeleri esnafı bölgeye dökülen çöp ve moloz nedeniyle sıkıntı yaşıyor.




Yeni Asır'ın birinci sayfadan gündeme getirdiği Buca Sanayi Sitesi 641 sokaktaki çöp sorunu, aradan geçen süreye rağmen devam ediyor.  İzmir  Buca Sanayi Sitesi 641 sokakta bulunan mobilya atölyeleri esnafı bölgeye dökülen çöp ve moloz nedeniyle sıkıntı yaşıyor. 35 derece sıcaklıkta çevreye koku ve mikrop yayan çöpler, dilekçe ve imza kampanyalarına rağmen toplatılmıyor. Bölgede marangoz dükkanı bulunan Hüseyin Aygüç, işletmelerde çalışan kişilerin sağlığının hiçe sayıldığını belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır işletmelerimizin önüne çöp ve moloz dökülüyor. Bu alanın otopark olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Hem koku ve mikroptan kurtuluruz hem de belediyeye maddi kazanç sağlanır. Buca Belediyesi çöp dökümüne müsaade etmesin. Sağlığımızı tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok" dedi.


Belediyeler döküyor

641 sokak esnaflarından Kadir Keskin ise, "Çöp alanı haline getirilen arsada sürekli yangın çıkıyor. Sabah işyerlerimizi sağlam bulursak şükrediyoruz. Buca Belediyesi'ne Temizlik İşleri'ne ait taşeron firmanın çöp kamyonları da buraya çöp döküyor. Uyardığımızda baskı görüyoruz. Bize, 'Çöpten rahatsız oluyorsanız, kamyon tutun. Harmandalı'ya taşıyın' diyorlar. Çöp vergisi veriyoruz. Bu vergiyi çöpleri kendimiz temizlemek için ödemiyoruz. Belediye görevini yapmalı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön