05 / 05 / 2024

Buca'daki 40 okul onarıldı!

Buca'daki 40 okul onarıldı!

İlçedeki 40 okulun boyasından engelli sınıfına kadar düzenlemesinin yapıldığı proje ile Bucalı çocukların daha temiz ve rahat ortamlarda eğitim almaları sağlandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina projeye gelecek dönemde devam edeceklerini açıkladı.




Buca Belediyesi ilçedeki çocukların daha sağlıklı kurumlarda eğitim almalarını sağlamak adına hayata geçirdiği ‘Siz tatile biz tadilata’ projesi ile ilçedeki 40 okulu yeni eğitim öğretim yılına hazırladı. Yaz ayı başında başlanan proje ile ilçede ki 40 okulun bakım ve onarım çalışmalarını tamamlandı. İlçede ihtiyaç durumuna göre belirlenen 40 okulda 40 gün süren çalışmalar ile Bucalı çocuklar yeni eğitim ve öğretim yılında pırıl pırıl okullarda eğitim alacaklar.

 

Proje kapsamında, okullarda önce iç ve dış boya işleri yapıldı, okul içinde bulunan çok amaçlı spor salonları düzenlendi. Yine okul içinde yer alan engelli sınıfı, tuvalet ile lavabolar, anasınıfı ile çocuk oyun alanlarında da tadilat yapıldı. Ayrıca okul bahçelerinin tümüne de çocukların tiyatro oyunları oynayabileceği, resmi törenlerin yapılacağı tören alanı yapıldı.  “Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” diyerek eğitim projelerine ağırlık verdiklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Pirişitina, tadilat projesine gelecek dönemde devam edeceklerini müjdeledi.

 


Buca Belediyesi


Geri Dön