03 / 05 / 2024

Terör mağduru Şırnak'ta 86 okul onarıldı!

Terör mağduru Şırnak'ta 86 okul onarıldı!

Şırnak'ta 2 yıl önce tahrip edilen 86 okul devlet imkanıyla onarılarak eğitim-öğretime açılıyor. 86 okulun devlet imkanıyla onarılarak eğitim-öğretime açıldığı Şırnak'ta kullanılamaz hale geldiği için yıkılan 10 okul yerine 142 eğitim yuvası yapılıyor.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2 yıl önce tahrip edilen 86 okul devlet imkanıyla yeniden hayata geçiriliyor. Terörün  hedefi olan Şırnak ile Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde 96 okul tahrip edilmişti. 

Şırnak'ta kullanılamaz hale gelen 10 okul ve öğretmenevinin yerine il genelinde 142 eğitim yuvası inşa ediliyor. 51 okulun inşasının sürdüğü kentte, projelendirilen 91 okulun yapımı için de inşaat öncesi çalışmalar sürüyor. 

 

Terör mağduru Şırnak ta 86 okul onarıldı!
 

"Okullarımız en fazla 2 yıl içerisinde hizmete sunulacak"

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş  yıkılan okulların yerine yenilerinin inşa edilmesi ve öğrencilerin hizmetine sunulması için devletin, hükumetin büyük bir seferberlik başlattığına işaret eden Aktaş, şunları kaydetti:

"596 dersliğe tekabül eden 51 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bunların büyük kısmını 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında 61 okulun bin 24 dersliğe tekabül eden kısmını da yine bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının bize tahsis ettiği ödeneklerden ihalesini yaparak hizmete sunacağız.  TOKİ  konutlarının yapıldığı alanlarda da yine 30 okul yapılarak hizmete sunulacak. Toplamda 2 bin 100 derslikli bu okullarımız en fazla 2 yıl içerisinde hizmete sunulacak."

Aktaş, bu okullarda eğitim ve öğretime başladığında derslik başına düşen öğrenci sayısının 29'dan 20'ye ineceğini belirterek, "İnşallah Türkiye ortalamasının da altına ineceğiz." ifadesini kullandı.
 

Terör mağduru Şırnak ta 86 okul onarıldı!


Geri Dön