17 / 05 / 2024

Bucak Belediyesi, atık su arıtma tesisini devraldı!

Bucak Belediyesi, atık su arıtma tesisini devraldı!

Birinci kademedeki tesis günde 5 bin 800 metreküplük su alabilecek kapasitede olup, 2041 yılında ise ilçemizin nüfusu 80 bin olarak düşünülmüş ve ikinci kademenin yapılması o zamana planlanmış."




Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, geçici kabulünü yaptıkları atık su arıtma tesisini ilgili firmadan devraldıklarını bildirdi. 


Mutlu, tesiste gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2014'de geçici kabul yaptıkları ve su denemelerine başladıkları arıtma tesisini belediye olarak devraldıklarını kaydetti. 


Tesiste bir çevre mühendisi, bir makine teknikeri ile 4 işçinin çalıştığını anlatan Mutlu, şöyle konuştu:


"Tesis iki aşamalı planlandı. Birinci aşamasını tamamladık. 2021 yılında ilçemizin nüfusu İller Bankasının yaptığı araştırma ile 48 bin olarak ön görülüyor. Birinci kademedeki tesisimiz günde 5 bin 800 metreküplük su alabilecek kapasitede olup, 2041 yılında ise ilçemizin nüfusu 80 bin olarak düşünülmüş ve ikinci kademenin yapılması o zamana planlanmış."


Mutlu, tesisin düzenli çalışabilmesi için Bucaklılara da görevler düştüğü söyledi.


Önlerindeki dönemlerde bütün yeni yapılan evleri ve inşaatları kontrol edeceklerini belirten Mutlu, "Çünkü ev sahipleri yağmur sularını maalesef kanalizasyon drenajlarına bağlamış. Bunların derhal çıkarılması gerekiyor" dedi.



Hürriyet


Geri Dön