Ekonomi

Buğday alım fiyatları Temmuz ayında ne kadardı? 2022 Temmuz buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar?

Temmuz ayı buğday fiyatları belli oldu. Çiftçiler buğday fiyatlarını yakından takip ediyor. İşte buğday, arpa ve mısır fiyatlarına dair detaylar!Buğday alım fiyatları merak edilen konular arasında yer alıyor

Temmuz ayında buğday alım fiyatları ne kadar? Temmuz ayı buğday alım fiyatlarına dair detaylar açıklandı. Buğday alım fiyatları merak edilen konular arasında yer alıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) buğday alım fiyatlarını açıkladı. Bu haber sonrası, buğday alım fiyatları araştırmaları hız kazandı. İşte merak edilen Temmuz ayı buğday, arpa, mısır fiyatları…

2022 TEMMUZ BUĞDAY ALIM FİYATLARI

Takvim’in haberine göre 2022 Temmuz buğday alım fiyatları şu şekildedir;

Makarnalık buğday: 7.591 TL, ton fiyatıdır.

Ekmeklik buğday: 6.122 TL, ton fiyatıdır.

Kırmızı sert buğday: 7.060 TL, ton fiyatıdır.

Diğer beyaz buğdaylar: 6.920 TL, ton fiyatıdır.

Arpa: 6.193 TL, ton fiyatıdır.

Mısır: 6.037 TL, ton fiyatıdır.

BAKAN KİRİŞÇİ AÇIKLADI!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bakanlığın ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) iç ve dış piyasa gelişmelerini yakından takip ettiğini söyleyerek, TMO alım fiyatlarının ton başına buğday için 400 TL, arpa için 200 TL artırılmasına ve Hububat Alım Primlerinin temmuz ayından itibaren ödenecek olduğunu açıkladı. Kirişçi sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu bağlamda haziran ayında TMO’ya ürün teslim eden üreticilerin primlerinin temmuz ayında, temmuz ve ağustos ayları içinde ürün teslime den üreticilerin prim ödemelerinin takip eden ay içerisinde ödenecek.” Bakan Kirişçi, “Tarım ve Orman Bakanlığı buğday için 1.000 TL ton olarak, arpa için 500 TL ton olarak, ödenecek Hububat Alım Priminden üreticilerimizin yararlanabilmeleri için en geç 1 Eylül tarihine kadar Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ya satmaları gerekmektedir” dedi.

8 TEMMUZ 2022 ORTALAMA FİYATLAR

Ekmeklik Buğday fiyatı: 6.866 TL/ton (Geçen hafta: 6.563 TL/ton olarak), Makarnalık Buğday fiyatı: 7.716 TL/ton (Geçen hafta: 7.608 TL/ton olarak), Arpa fiyatı: 6.114 TL/ton (Geçen hafta: 5.131 TL/ton olarak) ve Mısır fiyatı: 6.010 TL/ton (Geçen hafta: 5.978 TL/ton olarak) satılmıştır.

Vakıfbank yardım parası ne kadar? Vakıfbank yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

BİM 12 Temmuz kataloğu! 12 Temmuz Salı BİM kataloğu yayınlandı mı?

İŞKUR KPSS şartsız en az 8850 TL maaşla personel alınacak! Personel alımı yayınlandı! İşte detaylar!