02 / 05 / 2024

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında büyük deprem! Borsa borsa 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında büyük deprem! Borsa borsa 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından 6 geminin daha hareket ettiğine dikkat çekti. Peki son dakika buğday fiyatları kaç TL oldu? Buğday fiyatları düştü mü? İşte buğday, arpa, mısır 19 Eylül 2022 fiyat listesi..



Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, GAİB Hububat Birliği olarak gerçekleşen yeneliklere ve ihracat rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşamın her alanında önemli değişikliklere sebep olduğunu belirten Celal Kadooğlu, "Ülke olarak, zorlu süreçleri, en az zararla atlatmayı başardık. Ülkemizde tarım alanında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında yer alan hububat sektörü, yükselen grafiğini sürdürmeye devam etti" şeklinde konuştu.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında büyük deprem! Borsa borsa 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

İhracat rakamları ve Birliğin hedeflerine ilişkin de açıklamalar yapan Kadooğlu, sektör olarak bu senenin ilk 8 ayında Türkiye genelinde yüzde 30,3’lük artışla ihracatı 7,2 milyar dolara ulaştırdıklarına dikkat çekti ve , en çok ihracat gerçekleştirdikleri ülkelerin başında Irak, Suriye ve Amerika’nın yer aldığını belirtti. 

GAİB Hububat Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, en çok ihracat gerçekleştirilen ürün sıralamasının ise makarna, bitkisel yağ, buğday unu, bisküvi ve pasta olduğunun altını çizdi. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Türkiye'nin ara buluculuğunda oluşturulan tahıl koridoru faaliyetler hız kesmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından 6 geminin daha hareket ettiğine dikkat çekti. 

Peki son dakika buğday fiyatları kaç TL oldu? Buğday fiyatları düştü mü? İşte buğday, arpa, mısır 19 Eylül 2022 fiyat listesi..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön