30 / 04 / 2024

Buğday krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi! General görevlendirildi

Buğday krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi! General görevlendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Venezuela'da buğday üretileceğini açıklamasının ardından tahıl krizini çözmek için Milli Savunma Bakanlığı da devreye girdi. Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında mutabakat sağlandı. Bir general bu işle görevlendirildi.



Türkiye'nin buğday üretimiyle ilgili adımlarının son halkasına Milli Savunma Bakanlığı, eklendi. Bakanlık tahıl krizinin çözümü için "kırmızı hat" diplomasisini hayata geçirdi.

Türkiye'nin attığı bu adım tahıl krizinin "Milli Güvenlik" düzeyinde ele alındığını gösteriyor.

Hayata geçirilen "kırmızı hat" projesinde Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıklarından general rütbesinde birer personel görevlendirildi.

General rütbesinde olduğu öğrenilen görevliler, sorunun çözümü için Türkiye ile doğrudan iletişim kuruyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, tahıl krizinin bir an önce sonlandırılmasını istediklerini belirterek, "Hem Rusya hem Ukrayna ile yoğun görüşme trafiğimiz var. İki tarafın bazı çekinceleri var. Biz de aradaki çekinceleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bu konuda umutluyuz." ifadelerini kullanmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön