29 / 04 / 2024

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Moskova’nın ele geçirdiği Herson bölgesindeki büyük bir baraja saldırı gerçekleştirildi. Baraj hasar görürken, bölge de sular altında kaldı. Barajın yükselmesi ve meydana gelen sel felaketi buğdayı etkiledi. Buğday fiyatlarında resmen sıçrama oldu. 

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Mustafa Nayyem Twitter hesabından gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, 80'i aşkın yerleşim yeri ve Herson şehrinin “büyük can kaybına yol açabilecek” sel bölgesinde bulunuduğunun altını çizdi. 

Vali Oleksandr Prokudin ise Telegram kanalında paylaştığı bir videoda, 8 köy ile Herson’un bir ilçesinin sabahın erken saatlerinde sular altında kaldığına dikkat çekti.

Tarımsal ürün analiz şirketi SovEcon’un Genel Müdürü Andrey Sizov konuya ilişkin Twitter'dan bir paylaşımda bulundu ve barajın yıkımının korkunç sonuçları olan büyük bir olay gibi göründüğüne vurgu yaptı. 

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; selin ortaya çıkardığı riskler sebebiyle Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. 

Buğday fiyatları Avustralya’da 2023/24 döneminde üretimin gerileyeceğini öngörmesi ve Çin’de hasadın yoğun yağışlardan etkilenmesi sebebiyle yaşanan arz sıkışıklığından da destek gördü. 

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı! İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...


Geri Dön