29 / 04 / 2024

Bülent Ayan: Yabancıya konut satmayacağız!

Bülent Ayan: Yabancıya konut satmayacağız!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre 2014’ün Ocak-Ekim döneminde toplam 20 bin 57 yabancıya konut satışı gerçekleşti. Kırıklar İnşaat Genel Müdürü Bülent Ayan projelerinde yabancıya satışı düşünmediklerini söyledi..



Bunun 5 bin 81 kişisini Arap müşteriler oluşturdu. Bir önceki yıla göre alımlarını iki kat artıran Körfez vatandaşları orta ve alt konut grubu konutları tercih ediyor. Yabancıların yatırım amaçlı toplu alım yaptığına dikkat çeken Kırıklar İnşaat Genel Müdürü Bülent Ayan, “Proje bittikten sonra tüm ışıkların yanmasını istiyoruz. Bu nedenle yabancıya satışı düşünmüyoruz.” dedi. Son olarak İstanbul Kartal’da hayata geçirdikleri Kartal 100 Residence projesine yabancı alım talebi geldiğini belirten Ayan, 60 adet konutu tek seferde almak istediklerini ancak kendilerinin bunu geri çevirdiğini kaydetti. Önceliği Türk vatandaşlarına vereceklerini açıkladı.


Projenin 101 katlı olmasından ötürü bu ismi verdiklerini açıklayan Ayan, Kartal 101’de 284 daire olduğunu ve satışa başladıklarını ifade etti. Proje 1 Nisan 2017’de teslim edilecek. Fiyatlar 1+1 dairelerde 256 bin ile 440 bin, 2+1 dairelerde ise 422 bin lira ile 772 bin lira arasında olacak. Her dairenin metrekare fiyatı aynı olmayacak. 40 metrekare satılabilir alana sahip projedeki ortalama metrekare fiyatı 3 bin 300 lira. Şirket, 7 dönüm arazinin üçte birini satın alarak, kalanı da kart karşılığı anlaşarak projeye başlıyor. Projede şirketin payı 22 bin metrekare. Şirket, aylık aidat tutarının 200-250 lira arasında olması için fazlaca kullanılmayan sosyal imkânlardan fedakârlık yapmayı tercih etmiş.


Konutta balon iddiaları hakkında da konuşan Genel Müdür, İstanbul’un Avrupa yakasındaki Beylikdüzü, Esenyurt ve Başakşehir gibi bölgelerde arz fazlası olduğuna dikkat çekti. Kartal gibi lokasyonlarda hâlâ talebin olduğunu belirten Ayan, kendilerinin ekonomistler ile görüştüğünü, doğru yerde yapılan metrekaresi 3 bin ila 7 bin lira olan konut projelerinde daralma olmayacağı öngörüsüne sahip olduklarını söyledi.


Zaman


Geri Dön