16 / 05 / 2024

Bülent Ayan yabancılara konut satışı açıklaması

Bülent Ayan yabancılara konut satışı açıklaması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre 2014’ün Ocak-Ekim döneminde toplam 20 bin 57 yabancıya konut satışı gerçekleşti. Kırıklar İnşaat Genel Müdürü Bülent Ayan projelerinde yabancıya satışı düşünmediklerini söyledi..

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Otel sahipleri, mülklerini hisselere bölerek yabancılara satıyor!

Otel sahipleri, gayrimenkullerini eşit hisselere bölerek yabancılara satmaya başladı. 250 bin dolardan bir hisse alan yabancı bu yolla hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını elde ediyor, hem de otelin geliriyle de yatırımını 15 yılda çıkarıyor...

Yabancılara konut satışında büyük kolaylık!

Türkiye’de yabancılara konut satışında vatandaşlık hakkı veriliyor olması, konut ve gayrimenkul satışını artırdı. 250 bin dolar karşılığında konut veya gayrimenkul satın alan yabancıların Türkiye'ye ilgisi arttı.

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Mayıs 2017 konut satışı verilerini değerlendirdi. Hacısalihoğlu, bölgenin yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını belirtti.

Yabancılara ve gurbetçilere gayrimenkul satışında KDV istisnası!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca bugünkü yazısında Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türklere gayrimenkul satışında KDV istisnasının detaylarını paylaştı. İşte o haber...

2016'da yabancılara 18 bin 391 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, 2016 yılında Yabancılara Yapılan Konut Satışı İstatistikleri konusunu değerlendirdi. İşte konut satışlarında 2016 yılı sonuçları şöyle..

Bülent Ayan yabancılara konut satışı açıklaması Haberi

Bülent Ayan yabancılara konut satışı açıklaması

Bunun 5 bin 81 kişisini Arap müşteriler oluşturdu. Bir önceki yıla göre alımlarını iki kat artıran Körfez vatandaşları orta ve alt konut grubu konutları tercih ediyor. Yabancıların yatırım amaçlı toplu alım yaptığına dikkat çeken Kırıklar İnşaat Genel Müdürü Bülent Ayan, “Proje bittikten sonra tüm ışıkların yanmasını istiyoruz. Bu nedenle yabancıya satışı düşünmüyoruz.” dedi. Son olarak İstanbul Kartal’da hayata geçirdikleri Kartal 100 Residence projesine yabancı alım talebi geldiğini belirten Ayan, 60 adet konutu tek seferde almak istediklerini ancak kendilerinin bunu geri çevirdiğini kaydetti. Önceliği Türk vatandaşlarına vereceklerini açıkladı.


Projenin 101 katlı olmasından ötürü bu ismi verdiklerini açıklayan Ayan, Kartal 101’de 284 daire olduğunu ve satışa başladıklarını ifade etti. Proje 1 Nisan 2017’de teslim edilecek. Fiyatlar 1+1 dairelerde 256 bin ile 440...