27 / 04 / 2024

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.



Yabancılara konut kiralanmasından yabancıya mülk satışına kadar uzanan ve Alanya'yı çok yakından ilgilendiren sorunların çözülmesi için defalarca başkent Ankara'ya giden ve çok sayıda temasta bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, yabancılara konut kiralanması konusunda Alanya'nın taleplerini yasa maddesine ekletmeyi başarmasından sonra şimdi de 200 bin dolar krizinin aşılması için çalışmalarına devam ediyor.

'TÜM SEKTÖRLERİ DERİNDEN ETKİLEYECEK'

Yeni Alanya'da yer alan habere göre Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem açıklamasında 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yabancıların ikamet izni alabilmek amacıyla satın alacakları taşınmazlarda 75 bin dolar olan alt sınırın 200 bin dolara yükseltildiğini belirterek, "Bir anda alınan bu karar ne yazık ki önce yalnızca inşaat sektöründe kriz yaratacak gibi görünüyor olsa da aslında küçük büyük tüm sektörleri de etkileyecek. Konut satın alan yabancı uyruklular, otellerde kalan turistlere göre çok daha fazla ekonomik gücü olan ve iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını olduğu ilde karşılayan insanlardan oluşuyor. Söz konusu bu durum da bakkalından manavına, kırtasiyeden marangozuna, berberinden taksicisine, elektrikçisine ve mobilyacısına kadar herkesi de yakından ilgilendiriyor." diyerek eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya da sosyoekonomik kriz kapıda!

DEVAM EDEN PROJELER NE OLACAK?

Açıklamasında bir anda alınan kararın devam eden projeler için bir kabusa dönüştüğünü söyleyen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, oyun oynanırken kurallarım değiştirildiğini ve çok sayıda kaporası alınmış projenin devam ettiğini söyledi. Hem alıcıları hem de satıcıları zor bir dönemin beklediğini kaydeden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem "Kanun en azından yeni başlayacak olan projeleri kapsamalıydı. Bu durum Türkiye'ye olan güveni de yok ediyor." dedi.


'KİRALARIN ARTMASI İLE İKAMET İZNİNİN BİR ALAKASI YOK'

Açıklamasında kamuoyunda artan kira fiyatları ile gayrimenkul satış fiyatlarının ikamet izni ile alakalı olduğu şeklinde yanlış bir algı olduğunu dile getiren ALTSO Başkanı Eray Erdem, son dönemlerde çok sayıda 1 oda 1 salon tipi stüdyo evler yapıldığını ve bu evlerin yerli vatandaşlarımıza uygun evler olmadığını söyledi.

Eray Erdem ayrıca fahiş fiyat artışlarını ikamete bağlamanın yanlış olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Koru Vip Villaları'nda teslimler ilkbaharda!

Konut ve iş yerleri nasıl sigortalanmalı? 

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 


Geri Dön