28 / 04 / 2024

Bülent Tanık: Bahçelievler’de konut ve iş yerleri içiçedir!

Bülent Tanık: Bahçelievler’de konut ve iş yerleri içiçedir!

Bülent Tanık, "Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata ’hayır’ diyorum" dedi



Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 2007’de alınan UKOME kararının 3 yıl bekletilerek, para ihtiyacının bastırdığı bir zamanda uygulamaya konulduğunu öne sürerek, "Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata ’hayır’ diyorum" dedi.
        
Tanık, Bahçelievler 3. ve 7. caddelerde önceki gün başlayan otopark ücreti uygulaması dolayısıyla incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.
        
İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Tanık, uygulamayı hoyratça bulduğunu belirterek, "2007’de alınan alınan bir karar, 3 yıl bekletilerek bir zamanlamayla hayata geçiriliyor. Muhtemeldir ki para ihtiyacının bastırdığı bir zaman yapılıyor" dedi.
        
Otopark ücreti uygulamasının Çankaya Belediyesi’nin gelişsin diye destek verdiği, toparlanma potansiyeli taşıyan Bahçelievler ve Tunalı Hilmi caddelerindeki esnafların ticari yaşamlarını ve iş ilişkilerini olumsuz etkileyecek bir karar olduğunu ifade eden Tanık, "Bahçelievler’de konut ve iş yerleri içiçedir. Burada böyle bir hayat sürüyor, buranın canlılığını sağlayan şey de budur. Burası ticari dengenin olduğu bir yerdir. Bu uygulamada, her iki yapıyı da buradan kovacak nitelik taşımaktadır" diye konuştu.
        
Otopark ücreti uygulamasıyla Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir hizmet getirmediğini anlatan Tanık, şöyle konuştu:
        
"Sarı yelek giydirilmiş kalabalık insan grupları, evinin ya da işyerinin önüne arabalarını park etmek isteyen insanların veya bir eczanenin önüne 5 dakikalığına durmak isteyen kişilerin tepesine dikilmektedir. Bunu olumsuz buluyoruz. Değiştirilmesi konusunda hem UKOME kararı hem de belediye uygulamasıyla ilgili yasal ve yönetsel her türlü girişimde bulunacağız."
        
Bahçelievler’de bu uygulamaya tabi olan yolları dolaştığını bildiren Tanık, "Bir tane ’iyi bir iş yapılıyor’ diyene rastlamadım. Yapılan işlemin haksız bir tahsilat olduğu yönünde haklı bir kanaat vardır. Bu haksız tahsilata ’hayır’ diyorum" dedi.
        
Başkan Tanık, esnafın bu uygulamanın iptal edilmesi için kendilerinden destek istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:
        
"Biz, durumun hakkaniyetli olup olmadığını şehircilik açısından doğru olup olmadığını irdeleyerek konuya yaklaşacağız. Doğru olan yapılıyorsa biz bunun paydaşı olarak savunuruz, arkasında dururuz ama şu anda yapılan, bizimle paylaşılmadan eski bir UKOME kararı uyarınca tahsilat işlemine girişildi. Otopark düzenlemesi genel bir ulaşım ve trafik yönetimi düzenlemesi yapılmadan para tahsilatına girilmesi hakkaniyetli bir şey değildir, ayıptır."
        
Araçlarını 7. Cadde’ye park eden bazı sürücülerinin otopark ücretinin istenmesi üzerine araçlarını durdurmaktan vazgeçtikleri görüldü.
        
Uygulamanın olduğu caddelere belirli aralıklar yerleştirilen yaklaşık 50 otopark görevlisi, sabah saat 07.00’dan akşam 21.00’a kadar araçlarını park eden sürücülerden otopark ücreti olarak makbuz karşılığında 8 saatlik süre için 5 lira alıyor.
AA


Geri Dön