01 / 05 / 2024

Bülent Tüfenkci'den Malatyadaki depremzedelere müjde!

Bülent Tüfenkci'den Malatyadaki depremzedelere müjde!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında Malatya’da Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde yaşanan deprem sonucunda konutları hasar gören depremzedelere müjde verdi. 



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 29 Kasım 2015 tarihinde Malatya’da Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde yaşanan deprem sonucunda konutları hasar gören vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci mağduriyetlerin yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile giderildiğini açıkladı. Bakan Tüfenkci, yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Malatya’nın Hekimhan ve Kuluncak ilçelerindeki afetzedelerin hak sahibi olabilmeleri için artık zorunlu deprem sigortası aranmayacağı müjdesini verdi.

 

Bakan Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren KHK ile depremzedelerin zorunlu deprem sigortası aranmaksızın hak sahibi olabileceğini, yardım ve kredi desteklerinden yararlanabileceğini da sözlerine ekledi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti.

 

“Hekimhan ve Kuluncak ilçelerindeki afetzedelerimiz ilgili kanun gereğince Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırmadıkları için hak sahibi olamıyor ve devlet yardımlarından yararlanamıyorlardı. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini çıkardığımız 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sona erdirdik. İlgili kararname 24 Aralık’ta da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Yani hasar gören konutlar DASK kapsamından çıkarılacak. Böylece 2015 yılında depremde mağdur olan Hekimhanlı ve Kuluncaklı depremzedeler, hak sahibi olabilecekler, kredi desteklerinden ve yardımlardan faydalanabilecekler. Malatya ile birlikte 10 ilimizdeki afetzedelerin mağduriyetlerini gidermiş olduk. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun”


 


Geri Dön