20 / 05 / 2024

Bulut Aras, Konya'daki inşaat projesinde çalışıyor

Bulut Aras, Konya'daki inşaat projesinde çalışıyor

Sonsuz Şükran Köyü Projesi kapsamında sanat mahallesindeki inşaatlar devam ediyor



Konya´nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde hayata geçirilecek olan Sonsuz Şükran Köyü Projesi kapsamında düzenlenecek sanat etkinlikleri için bölgeye gelen ünlü sanatçılar, sanat mahallesinde inşaatları devam eden kendi ev ve atölyeleri için kullanılacak kerpiçlerin üretiminde çalışıyor.

Sanatçılar arasında ünlü sinema oyuncusu Bulut Aras, televizyon programcısı Esra Alkan ile ressam, heykeltıraş, seramikçi ve sanat mahallesi dekoratörü de bulunuyor.

Üzerlerindeki şalvar ve ellerindeki küreklerle kerpiç üretim alanında çamur harcı karan, el arabalarıyla kerpiç kalıplarını taşıyan sanatçılar, bir yandan da "Konyalım" türküsünü seslendiriyor.

Çıplak ayakla çamur harcının içerisine giren sinema oyuncusu Bulut Aras, "Yakaladığım ve yaşadığım an, benim için en güzel mutluluk" dedi.

Burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aras, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kerpiç yapım çalışmasında görev alan televizyon programcısı Esra Alkan ise, "Kalacağımız evlerin kerpiçlerini hazırlıyoruz. Bu işi ilk defa yapıyoruz. Ama öğretmenlerimiz süper" diye konuştu.

Projeye destek veren ressam ve seramik sanatçıları da geleneksel bir işle uğraştıklarını dile getirerek, bu geleneksel sanatı daha modern bir hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Sonsuz Şükran Köyü Projesi´nin mimarı yönetmen Mehmet Taşdiken ise, projenin bir gönüllülük projesi olduğuna dikkat çekti.

Sanatçıların kendi emekleri, birikimleri ve yetenekleriyle kendi köylerini yeniden kurduklarını ifade eden Taşdiken, "Daha sonra bu evlerde sanatlarını icra edecekler. Anadolu köylüsüyle, Anadolu kültürüyle ve Anadolu sanatıyla yeniden yoğrulmuş olacaklar" dedi.
AA

Basında yer alan diğer haberler...

Sanat evleri kerpiçten yapılıyor  
 
Evlerin inşasında kullanılacak kerpiçlerin yapımında çalışan sanatçılar arasında ünlü sinema oyuncusu Bulut Aras da bulunuyor.
Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde hayata geçirilecek olan Sonsuz Şükran Köyü Projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. 
 
Proje kapsamında düzenlenecek sanat etkinlikleri için bölgeye gelen ünlü sanatçılar, sanat mahallesinde inşaatları devam eden kendi ev ve atölyeleri için kullanılacak kerpiçlerin üretiminde çalışıyor. İnşaatlarda çalışan sanatçılar arasında ünlü sinema oyuncusu Bulut Aras, televizyon programcısı Esra Alkan ile ressam, heykeltıraş, seramikçi ve sanat mahallesi dekoratörü de bulunuyor. Üzerlerindeki şalvar ve ellerindeki küreklerle kerpiç üretim alanında çamur harcı karan, el arabalarıyla kerpiç kalıplarını taşıyan sanatçılar, bir yandan da "Konyalım'' türküsünü seslendiriyor.

Çıplak ayakla çamur harcının içerisine giren sinema oyuncusu Bulut Aras, "Yakaladığım ve yaşadığım bu an, benim için en güzel zaman dilimlerinden biri.'' dedi. Burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aras, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Kerpiç yapım çalışmasında görev alan televizyon programcısı Esra Alkan ise, "Kalacağımız evlerin kerpiçlerini hazırlıyoruz. Bu işi ilk defa yapıyoruz. Ama öğretmenlerimiz çok iyi.'' diye konuştu.

Projeye destek veren ressam ve seramik sanatçıları da geleneksel bir işle uğraştıklarını dile getirerek, bu geleneksel sanatı daha modern bir hale getirmeyi düşündüklerini söyledi. Sonsuz Şükran Köyü Projesi'nin mimarı yönetmen Mehmet Taşdiken ise projenin bir gönüllülük projesi olduğuna dikkat çekti. Sanatçıların kendi emekleri, birikimleri ve yetenekleriyle kendi köylerini yeniden kurduklarını ifade eden Taşdiken, "Daha sonra bu evlerde sanatlarını icra edecekler. Anadolu köylüsüyle, Anadolu kültürüyle ve Anadolu sanatıyla yeniden yoğrulmuş olacaklar. Dünyanın çeşitli yerlerinden sanatçılar gelerek, bu köyde yaşayacak. Proje kültürel anlamda bir Anadolu projesidir. Herhangi sanatçının tatilini geçireceği bir tatil beldesi yapmıyoruz. Projede kurulan köye yerleşen sanatçılar, burada normal köylüler gibi yaşamını sürdürecek. Öte yandan kerpiç evlerin yapımında çalışacak sanatçılar da 'Artık bir köyüm var' diyebilecek.

Sonsuz Şükran Köyü Projesi kapsamında Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kültür ve sanat insanları, Anadolu'nun derin kültüründe buluşacak, toprak evlerde yaşayacak. İstanbul Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı'nın kurucusu yazar ve yönetmen Mehmet Taşdiken'in öncülüğünde, aralarında yönetmen, oyuncu, yazar ve akademisyenlerin bulunduğu 157 kişi, kerpiç evlerden oluşan 'Sonsuz Şükran Köyü'nde sanatsal etkinliklerini gerçekleştirecek.
Zaman


Geri Dön