18 / 11 / 2024

Bulvar 216'ya 2.5 milyon ziyaretçi!

Bulvar 216'ya 2.5 milyon ziyaretçi!

Özak GYO’nun geçen yıl Ataşehir’de hayata geçirdiği yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, yerli yabancı birçok markayı tek çatı altında toplayarak, ilk yılını yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranıyla geçirdi.




Özak GYO’nun geçen yıl Ataşehir’de hayata geçirdiği yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, yerli yabancı birçok markayı tek çatı altında toplayarak, ilk yılını yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranıyla geçirdi. Merkezdeki markaların ciroları yüzde 100 artarken 25 restoranın toplam aylık cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti. İlk yılında 2.5 milyon kişiyi ağırlayan merkezin hedefi 2016 yılında doluluk oranını yüzde 100’e çıkarıp ziyaretçi sayısını 3.5 milyona yükseltmek.


2.5 milyon ziyaretçi

Özak Holding Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, şunları söyledi: “Birinci yılımızı doldurduğumuz Bulvar 216’da şu anda 36 restoran hizmet veriyor. Ocak ayı ortasında 45 restorana ulaşacağımızı öngörüyoruz. Doluluk oranımız yüzde 91. Ocaktan sonra yüzde 100’e ulaşırız. Restoranların Ocak 2015’ten bu yana ciro bazında büyümesi yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. 30-35 bin TL ciroyla başlayıp bunu 150-160 bin liraya çıkaran markalar var. Bulvar 216’da yer alan 25 restoranın aylık ortalama cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti.”  Salar, “Türkiye’nin ilk yeme-içme destinasyonu olarak ilk yılımızda yaklaşık 2.5 milyon kişi restoranlarımızda yemek yedi. 2016 yılındaki hedefimiz bu sayıyı 3.5 milyon kişiye çıkarmak” dedi.


Ataşehir ruhu

Bulvar 216’da yeme-içmenin yanında çocuk kulübü, güzellik merkezi, gurme, teknoloji, kültür sanat mağazaları yer alıyor. İhsan Salar, Ataşehir bölgesinde çalışan nüfus oranının yüksek olmasının dışarıda yemek yeme alışkanlığının en çok görüldüğü merkezlerden biri olmasını beraberinde getirdiğini anlattı. 


“Bulvar 216 ekseninde yapılan ankette yüzde 90’ın üzerinde kitlenin ayda 4 kereden fazla dışarıda yemek yediğini ve yüzde 95, ayda 4 kereden fazla dışarıdan paket servis hizmeti aldığını göstermektedir” diyen Salar, şöyle devam etti:  “Dışarıda yemek yemeyi seven ve dışarıda sosyalleşerek vakit geçiren 18-48 yaş arası Ataşehirlilerin oranı yüzde 90. Ataşehirlilerin yüzde 40’ından fazlası ise bölgeden dışarı çıkmıyor ve Ataşehir’de vakit geçiriyor.” 


Milliyet 



Bu haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Türkiye’nin ilk konsept yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, birinci yılını doldurdu. Merkezde markaların ciroları yüzde 100 artarken 25 restoranın toplam aylık cirosu 5 milyon TL’yi geçti. İlk yılında 2.5 milyon kişiyi ağırlayan Bulvar 216’nın hedefi bu rakamı 3.5 milyona yükseltmek


Özak GYO’nun geçen yıl Ataşehir’de hayata geçirdiği yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, restoran, kafe ve pub’lardan oluşan marka karması ile Türkiye’de bir ilk. McDonalds’tan Starbucks’a, P.F. Changs’dan Bebek Balıkçısı’na, Harvard Cafe’den Gelik’e, Tad Lokantası’ndan Neli Pide’ye kadar yerli ve yabancı birçok markayı tek çatı altında toplayan Türkiye’nin ilk konsept yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, birinci yılını yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranıyla geçirdi. Merkezdeki markaların ciroları yüzde 100 artarken 25 restoranın toplam aylık cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti. İlk yılında 2.5 milyon kişiyi ağırlayan merkezin hedefi 2016’da doluluk oranını yüzde 100’e çıkarıp ziyaretçi sayısını 3.5 milyona yükseltmek.


36 restoran hizmet veriyor


Özak Holding Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, “Projemiz Türkiye’de ilk ve tek. Birinci yılımızı doldurduğumuz Bulvar 216’da şu anda 36 restoran hizmet veriyor. Ocak ayı ortasında 45 restorana ulaşacağımızı öngörüyoruz. Mc Donald’s, Quick, P.F. Changs, Bebek Balıkçı, Harvard Cafe, The Hunger, O’Learys gibi yerli ve yabancı önemli markalara ev sahipliği yapıyoruz. Şu anda doluluk oranımız yüzde 91. Ocak’tan sonra yüzde 100’e ulaşırız. Merkezimizin ilk yılı gayet başarılı geçti. Restoranların Ocak 2015’ten bu yana ciro bazında büyümesi yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. Bulvar 216’da yer alan 25 restoranın aylık ortalama cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti” diye konuştu.


P.F. Changs, Gelik, O’Learys, Bebek Balıkçısı gibi markaların Anadolu yakasına Bulvar 216 ile adım attığını kaydeden Salar,  “İlk yılımızda 2.5 milyon kişi restoranlarımızda yemek yedi. 2016 yılındaki hedefimiz bu sayıyı 3.5 milyon kişiye çıkarmak” değerlendirmesini yaptı.


Ofisleri Opet aldı


BULVAR 216’nın 11 bin metrekaresi ofis, 11 bin metrekaresi yeme-içme alanı olarak planlanmış. Ofis alanlarını Opet satın alıp şirket merkezi haline getirmiş. Merkezdeki restoranlarda her keseye uygun mekanlar var. Kişi başı ödenen hesap 15 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Mc Donald’s, Quick gibi hızlı yemek seçeneği sunan restoranlarda kişi başı


15-20 TL arasında menüler var. P.F. Changs, Bebek Balıkçı, Harvard Cafe, The Hunger, O’learys gibi restoranlarda tüketim alışkanlıklarına göre fatura kişi başına 40-100 TL arasında değişiyor. Bulvar 216’da çocuk kulübü, kuaför, güzellik merkezi, gurme market, teknoloji ve kültür-sanat mağazaları da bulunuyor.


Cironun % 30’u paket servisten


İhsan Salar, Ataşehir bölgesinde çalışan nüfus oranının yüksek olmasının dışarıda yemek yeme alışkanlığının en çok görüldüğü merkezlerden biri olmasını beraberinde getirdiğini anlattı. Çalışan bayan nüfusunun erkek çalışma oranına en yakın görüldüğü ilçelerden biri olan Ataşehir’de yalnız yaşama oranının İstanbul geneline göre çok yüksek olduğunu kaydeden Salar, Bulvar 216’nın mağaza cirolarının yüzde 20-30’unun paket servisten geldiğini vurguladı. Salar, sözlerine şöyle devam etti: “Bulvar 216 ziyaretçileri ile yapılan anket çalışmasına göre; yüzde 90’ın üzerinde bir kitlenin ayda


4 kereden fazla dışarıda yemek yediğini gösteriyor. Ataşehirlilerin yüzde 40’ından fazlası ise bölgeden dışarı çıkmıyor ve Ataşehir’de vakit geçiriyor. Bulvar 216, bölge halkının ve ofis çalışanlarının günlük sosyalleşme noktası.”



Vatan



Haber Ekonomi Gazetesi'nde şu şekilde yer alıyor;


Özak GYO'nun geçen yıl Ataşehir'de hayata geçirdiği yeme-içme destinasyonu Bulvar 216, yerli yabancı birçok markayı tek çatı altında toplayarak, ilk yılını yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranıyla geçirdi. 


Merkezdeki markaların ciroları yüzde 100 artarken 25 restoranın toplam aylık cirosu ise 5 milyon TL'yi geçti. İlk yılında 2.5 milyon kişiyi ağırlayan merkezin hedefi 2016 yılında doluluk oranını yüzde ıoo'e çıkarıp ziyaretçi sayısını 3.5 milyona yükseltmek. 


2.5 milyon ziyaretçi Özak Holding Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, şunları söyledi:"Birinci yılımızı doldurduğumuz Bulvar 216'da şu anda 36 restoran hizmet veriyor. Ocak ayı ortasında 45 restorana ulaşacağımızı öngörüyoruz. Doluluk oranımız yüzde 91. Ocaktan sonra yüzde ıoo'e ulaşırız. Restoranların Ocak 2015'ten bu yana ciro bazında büyümesi yüzde ıoo'ün üzerinde gerçekleşti. 30-35 bin TL ciroyla başlayıp bunu 150-160 bin liraya çıkaran markalar var. Bulvar 216'da yer alan 25 restoranın aylık ortalama cirosu ise 5 milyon TL'yi geçti." Salar, "Türkiye'nin ilkyeme-içme destinasyonu olarak ilk yılımızda yaklaşık 2.5 milyon kişi restoranlarımızda yemek yedi. 2016 yılındaki hedefimiz bu sayıyı 3.5 milyon kişiye çıkarmak dedi.Bulvar 216'da yeme-içmenin yanında çocuk kulübü, güzellik merkezi yer alıyor.


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön