18 / 05 / 2024

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ile ilgili olarak kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Peki hangi kişiler, TOKİ’den yararlanamayacak? Hangi kişiler, kuradan muaf sayılacak? İşte detaylar…



O TARİH İTİBARIYLA OLMAMASI GEREKİYOR

Projemizin açıklandığı gün itibarı ile konut alacak vatandaşlarımızın üzerinde konutun bulunmaması gerekiyor. Hisseli babasında, köyünde arsası varsa o arsa kabul edilmekte. Şehirdeki imarlı arsası söz konusu olur ise imarlı arsa da değerli bir arsa olduğu düşünüldüğü zaman o da üstünde kayıtlı bir gayrimenkul olarak görünüyor. İş yeri alacak kişilerim ise üzerinde tapuda kayıtlı iş yerinin olmaması lazım. Arsa alacak vatandaşlarımızın ise tapuda başvuru günü itibarı ile ve sonrasında, üzerine kayıtlı konutunun ya da arsasının bulunmaması gerekiyor."

"GÖZDEN KAÇIP KURA ÇIKSA BİLE..."

Bakan Kurum, "Denetimler geriye doğru olmayacak mı?" sorusuna, "Kanun geriye doğru işlemez. Bugün bir kampanya başlattık. Şartları vatandaşlarımız bilmemekteydi. Kampanyanın günü itibarı ile biz bu süreci yürüteceğiz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz bize bağlı durumda. Bu noktada ilgili olan bakanlıklarımızdan verilerin hepsini alacağız. 13 Eylül'de açıkladık, 14 Eylül itibarı ile bu denetimlerin hepsi yapılacak. Bizim gözden kaçırdığımız bir ayrıntı farz edelim ki oldu, böyle bir ihmal, hata, kusur olsa dahi kurada çıkması önemli değil, bunların hepsi detaylı incelenecek" şeklinde açıklamada bulundu.

"BUNU YAPAN TOKİ KURASINA KATILAMAZ"

Yapılan incelemeler sonrasında kişinin başvurusuna göre üzerinde evi, arsası ya da iş yeri olup olmadığının detaylı inceleneceğini bildiren Kurum, "Gelirin 18 bin TL İstanbul'da, diğer illerde de 16 bin TL altında olması gerekiyor. Gelir beyanı hatalı ise başvuru şartlarında bu şartlara uymayan durumlar söz konusuysa vatandaşlarımızı bu noktada kura dışı bırakacağız" diyerek ayrıntıları açıkladı.

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Dolar 11 gün sonra o rakama ulaşacak! Dolar kuru patlayacak

TOKİ Şanlıurfa Merkez’de 240 ay taksit şansıyla! 10 soruda TOKİ Merkez


Geri Dön