29 / 04 / 2024

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dar ve orta gelirli ailelerin doğal gaz faturasında yüzde 80’lik bir yardım desteğinin olacağını açıkladı. İşte detaylar…



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dar ve orta gelirli ailelere yönelik yapılan çalışmaları açıkladı. Dönmez, yeni programlar arasında doğal gaz tarife çalışmalarının da olduğunu belirtti. Fatih Dönmez, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Eti Maden Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğüne ait olan ferrobor tesisinin temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GAZ DEPOLARIMIZ DOLU

Doğal gazın arz güvenliği konusuna dair açıklamalarda bulunan Dönmez, "Tedarikçiler sevkiyat planına uyduğu sürece bir sıkıntı yaşamayacağız inşallah. Depolarımız dolmak üzere. Tuz Gölü, dolu. Silivri de bu ayın sonuna kadar dolmuş olacak. İki deponun 6 milyar metreküp gazı depolamış olacak" açıklamalarını yaptı.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede büyük sıkıntılar yaşlandığına dikkat çeken Dönmez, "Vatandaşlarına daha az gazın ya da enerjinin tüketilmesi için birçok kararlar alıyorlar. Artık yaptırım noktasına gidiliyor. Bu sıkıntıyı yaklaşık bir sene öncesinden görmüş ve hem elektrik hem de doğal gaz piyasası için tedbirlerimizi o günlerde almaya başlamıştık" dedi.

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön