16 / 05 / 2024

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dar ve orta gelirli ailelerin doğal gaz faturasında yüzde 80’lik bir yardım desteğinin olacağını açıkladı. İşte detaylar…



DAR GELİRLİ AİLELERE YÜZDE 80 DOĞAL GAZ FATURASI DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sıkça dile getirdiği, dar ve orta gelirlinin yükünü hafifletecek şekilde tarife çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Dönmez, "Doğal gaza konut bazında baktığımız zaman % 80'lik bir sübvansiyon var. 100 TL’ye mal ettiğimiz bir ürünü 20 TL’ye satmaktan bahsediyoruz" açıklamasını yaptı.

AB KRİZİ YÖNETEMEDİ

"Yaklaşık 30 senedir bu sektörün içerisindeyim. Ne gazda ne elektrikte küresel anlamda bu şekilde fiyat artışları hiç gerçekleşmedi" ifadelerini kullanan Dönmez, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Biz bunu en az yansıtan ülkelerden biri olmaktayız. 1 metreküp gazın bugün Ankara'da her şey dahil fiyatı yaklaşık olarak 5.7 TL. Ama Berlin'de 43.3 TL, Amsterdam'da bu 66.6 TL. Avrupa Birliği maalesef bu enerji krizini iyi yönetemedi.

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek

Dolar 11 gün sonra o rakama ulaşacak! Dolar kuru patlayacak

TOKİ Şanlıurfa Merkez’de 240 ay taksit şansıyla! 10 soruda TOKİ Merkez

TOKİ Mardin Yeşilli’de 240 ay taksit şansıyla! 10 soruda TOKİ Yeşilli

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön