04 / 05 / 2024

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ile ilgili olarak kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Peki hangi kişiler, TOKİ’den yararlanamayacak? Hangi kişiler, kuradan muaf sayılacak? İşte detaylar…



Geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin detayları bir bir ortaya çıkıyor.

Açıklanmasından bu güne henüz bir hafta dolmadan büyük ilgi gören ucuz konut projesi TOKİ, ilk günde yaklaşım 1 milyon 600 bin başvuru aldı. İlk etapta iki yıl içerisinde 250 bin konut vatandaş ile buluşturulacak. Önümüzdeki beş yıl içerisinde ise toplamda 500 bin konut kişilere teslim edilecek.

TOKİ İLE İLGİLİ TÜM MERAK EDİLENLER

Ucuz konut fırsatı TOKİ ile ilgili olarak soru işaretleri ise devam etmekte. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise konu ile ilgili olarak soruları yanıtladı.

Kurum, "Vatandaşın proje duyurulmadan önce evi vardı, bu evi başkasına devretti ve sonrasında kampanyaya başvurdu. Bu durumda denetimler ne kadar geriye doğru olacak?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da bildirdi.. Burada hiçbir fırsatçıya, bizi aldatmaya yönelik hiçbir eyleme müsaade etmeyeceğiz. Asıl olan burada gerçekten ev alamayan, ev ihtiyacı bulunan dar gelirli vatandaşlarımızın ev alması. Arkadaşlarımız bu anlayış ile birlikte detaylı şekilde başvuruları inceleyecek.

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın


Geri Dön