29 / 04 / 2024

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!

Devletin başarılı çocuklara verdiği eğitim desteği için başvurular başladı. Çocuğunuz bu şartlara uyuyorsa mutlaka başvurun.



 

Sömestir tatilinin başladığı bu günlerde müjdeli haber bu kez öğrencilere geldi. Devlet başarılı öğrencilere tam 5 bin 104 TL eğitim desteğinde bulunuyor. Peki eğitim desteği kimlere veriliyor? Hangi şartları yerine getiren eğitim desteği alır?  İşte ayrıntılar…

Başarılı olan öğrenciler, okullarından takdir ve teşekkür belgeleriyle ödüllendiriliyor. Sosyal yardım alan ailelerin bu başarı belgelerinden birini alan çocuklarına devlet eğitim desteği veriyor. Bu durumdaki başarılı öğrenciler için devlet tarafından 5 bin 104 TL başarı teşvik parası ödeniyor.

Devletin çeşitli alanlarda verdiği destek ödemelerinden biri de, öğrenciler için verilen başarı teşvik desteği.  Gıda, konut yardımı, elektrik ve doğal gaz desteği, yaşlılık aylığı, engelli bakım parası gibi çeşitli alanlardaki devlet destek ödemelerine yeni yılla birlikte zam geldi. Bu destek ödemelerine ayrıca başarılı çocuklar için başarı teşvik desteği de eklendi.

 Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!

BAŞARI BELGESİNİ GETİREN ÖĞRENCİYE 5 BİN 104 TL

Geçen ay yapılan Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu müjdeyi duyurmuş ve başarı teşvik desteğinin ayrıntılarına ilişkin şunları söylemişti:

"Sosyal yardım alma hakkı olan ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretimde okuyanlara net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vermeye başlıyoruz. Dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanmış olan aynı kapsamdaki öğrencilerimize de ayrıca aylık 100 Türk Lirası destek ödemesi yapacağız.

 


Geri Dön