03 / 05 / 2024

Bünyamin Önel: 2016'da emlakçının yüzü gülecek!

Bünyamin Önel: 2016'da emlakçının yüzü gülecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan konut hesabı uygulaması, konut sahibi olmayan vatandaşları heyecanlandırırken, aynı heyecan emlak sektöründe de yaşanmaya başladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan konut hesabı uygulaması, konut sahibi olmayan vatandaşları heyecanlandırırken, aynı heyecan emlak sektöründe de yaşanmaya başladı. 


3 ay içerisinde gerçekleştirilecek vaatler arasında yer alan projenin 2016'da emlak sektörünün rekor kırmasına neden olacağını söyleyen Öneller Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, proje ile hem vatandaşın hem de 2015 yılını istediği gibi kapatamayan emlakçının yüzünü güldüreceğini söyledi. 


TASLAK SON AŞAMAYA GELDİ 

Hazırlanan taslak yönetmeliğin son aşamaya geldiğini belirten Önel, "Yönetmelik taslağı, ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulmuş olup kısa süre içinde Başbakanlığa şevki planlanmak. Bu süre içerisinde atılacak somut adımlar neticesinde de konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarının konut edinmesinin ve hanehalkının önündeki muhtemel borçlanma kalemlerinden olan konut harcamalarının önceden tasarruf edilerek karşılanması amaçlanıyor" dedi. 


VATANDAŞ TASARRUF YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANACAK 

Konut hesabı uygulaması ile konut sahibi olmayan vatandaşların konut edinmeleri için devlet tarafından bir destek sağlanacağını da ifade eden Önel, bu uygulamanın vatandaşların tasarruf yapma alışkanlıklarına katkıda bulunmasının beklendiğini bildirdi. Devlet katkısından, kanun kapsamında gerekli şartları sağlayan her Türk vatandaşının yararlanabileceğine işaret eden Önel, konut hesabı uygulamasına yönelik oluşacak talebe göre ev sahibi olacak kişi sayısının değişebileceğini söyledi. 


BİR TAŞLA BİRKAÇ KUŞ VURULACAK 

Hayata geçirilecek olan bu proje ile bir taşla birkaç kuşun vurulacağını da söyleyen Önel, "Hükümet sosyal devlet olma yönünde çok büyük bir adım atmış durumda. Şöyle ki hem konut sahibi olmayan ve yıllardır kira derdi ile uğraşan vatandaşlarımız ev sahibi olacak, hem ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü daha da büyüyecek hem de emlak piyasası canlanacak. Bankacılık sektörüde bu durumdan nasibini oldukça alacak. Bu durum devletimize de büyük oranda katma değer sağlayacak" şeklinde konuştu. 



Akdeniz Gazetesi


Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Öneller Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, 2015 yılında konut satışında rekor kırıldığını söyledi. 2015'te 2014'e göre yüzde 10,6 artışla 1 milyon 289 bin 320 konut satıldığını belirten Önel, "Gayrimenkul sektörü 2016'da yeni rekorlara imza atacaktır" dedi. 


Gayrimenkul sektörü 2015 yılını rekorla kapadı. Geçen yıl 1 milyon 289 bin 320 kişi ev sahibi oldu. Konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Öneller Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, yazılı açıklamasında; seçimlerin gölgesinde geçen yılda rekor kırıldığını belirterek bu yıl ise 1.5 milyon ev satışının hedeflendiğini söyledi. 2015 yılından beklentilerin de bu yönde olduğunu söyleyen Önel, "Geçen yıl siyasi belirsizlikler ve jeopolitik sorunlar nedeniyle zor bir yıl geçti. Ancak buna karşın rekor satışa imza attık. 2016'dan da umutluyuz. 2016'da 1.5 milyon kişinin ev sahibi olması bekliyoruz" dedi. 


"MERSİN DE DE BU DURUM DEĞİŞMEDİ" 

Aralık ayında satışların tavan yaptığını da belirten Önel, şöyle devam etti: "2015 Aralık ayında ise ev satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.9 artarak 142 bin 599 oldu. Böylece aralık yılın en fazla ev satılan ayı oldu. Mersin'de de bu durum değişmedi. Mersin'deki konut satışları 2015 yılında tavan yaptı. Yeni yaşam alanlarının açılması ve yeni konsept evler, Mersin'deki yatırımcıyı da gayrimenkule yönlendirdi." 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön