29 / 04 / 2024

Bünyamin Önel: Emlak sektörünün gözü seçimlerde!

Bünyamin Önel: Emlak sektörünün gözü seçimlerde!

Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ve Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, konut satışlarında 2014 yılından bu yana en büyük düşüşün yaşandığını söyledi.



Türkiye 1 Kasım'daki seçim öncesi son viraja girerken, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizlik hemen her kesimi olumsuz yönde etkiledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması emlak sektörünü de etkilerken, Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, konut satışlarının 2014 yılından bu yana en büyük düşüşü yaşandığını söyledi. Yaşanan siyasi belirsizliğin sektörü neredeyse çıkmaza soktuğuna da değinen Önel, konut alımında seçim sonuçlarının belirleyici olacağının ön görüsünde bulundu. Aylık bazda bakıldığı zaman konut satışlarında Eylül ayında çok büyük düşüş yaşandığını söyleyen Önel, "Ekim ayı, geçen yılki düşük baz etkisi nedeniyle hareketli geçiyor. Eylül ayının üzerinde bir performans gösterecektir. Ancak faiz oranları bu kadar yüksekken, konut satışlarında yılın ilk aylarındaki gibi bir performans bekleyemeyiz" seklinde konuştu. 


ACİLEN HÜKÜMET KURULMASI LAZIM 

Tüm Türkiye'nin acilen yeni bir hükümetin kurulmasından yana olduğuna da değinen Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Önel, "1 Kasım'da önemli bir seçime gidiyoruz. 7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizliğin hemen her kesimi etkilediği bariz ortada. Bu sıkıntılı durumun bir kez daha yaşanmaması adına yeni bir hükümetin acilen kurulmasını bekliyoruz ve Genel Seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön