27 / 04 / 2024

Bünyamin Önel: Gayrimenkul sektörü harekete geçti!

Bünyamin Önel: Gayrimenkul sektörü harekete geçti!

Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizliğin sona ermesiyle beraber gayrimenkul sektörünün harekete geçtiğini belirtti.



Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, yaptığı yazılı açıklamada, gayrimenkul sektörünün durumunu değerlendirdi. 7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizliğin gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirten Önel, 1 Kasım seçimleriyle beraber yaşanan siyasi belirsizliğin son bulmasının emlak piyasasını harekete geçirdiğini ifade etti. Yaşanan siyasi belirsizlik sebebiyle faizlerdeki artış ve inşaat sektöründeki durağanlığın emlak piyasasını da olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Önel, "Emlakçılar 7 Haziran'dan sonra gayrimenkul alım ve satımında umduğunu bulamadı. Bunda elbette ki siyasi belirsizlik ön plandaydı. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğin son bulması sektöre kesinlikle hareket getirecektir" ifadelerini kullandı. 


"FAİZLER DÜŞECEKTİR" 

Banka faizlerinde de düşüş olmasını beklediklerini aktaran Önel, "Banka faizlerinin yüksek olması sebebiyle yatırımcı kredili gayrimenkul alımından uzak durdu. Ancak faizlerin düşmesi hem gayrimenkul yatırımcısını hem de emlak piyasasını hareketlendirecektir. Yeni konutlar ve ofis projeleri satışa sunulacak ve sektör eski ritmini bulacaktır. Aylardır bekle-gör pozisyonuna geçen yerli ve yabancı konut alıcısı yatırım yapmaya başlayacaktır" dedi. 



Hakimiyet


Geri Dön